Zlatan vähätteli MLS:n maalitykkiä ja teki malliksi hattutempun

LOS ANGELES

Ruotsin jalkapallosuuruus Zlatan Ibrahimovic jaksaa yhä. Yhdysvaltojen MLS-liigassa pelaava Ibrahimovic teki hattutempun Los Angelesin paikallisottelussa, jossa Galaxy kukisti LA FC:n 3–2. Ennen ottelua 37-vuotias hyökkääjä oli vähätellyt zlatanmaiseen tyyliin vastustajan maalitykkiä Carlos Velaa.

Urheilukanava ESPN:n haastattelussa Ibrahimovicia tentattiin kommentista, jonka mukaan hän piti itseään MLS:n parhaana pelaajana. Haastattelija Herculez Gomez muistutti, että sarjaa johtavan LA FC:n Vela oli tehnyt jo 19 maalia. Seuraavaksi Gomez tiedusteli suoralla kysymyksellä, pitikö Zlatan itseään parhaana.

–  Ihan selvästi. Hänhän on parhaassa peli-iässään, kuinka vanha hän on?

– Vela on 29-vuotias, Gomez vastasi, joskin virheellisesti, sillä meksikolainen Vela täytti maaliskuussa 30.

–  29. Ja hän pelaa siis MLS:ssä parhaassa peli-iässään. Missä minä olin 29-vuotiaana, jatkoi Zlatan retorisesti kysyen.

– Euroopassa, vastasi Gomez.

–  Siinä on iso ero. Asia on juuri näin, Ibrahimovic hymyili tutun itsevarmalla tyylillään.

Los Angelesin joukkueet kärjessä

Ruotsalaisen väite ei ollut pelkkää suunpieksentää, sillä seuraavana päivänä hän iski LA FC:n verkkoon hattutempun. Varsinkin ensimmäinen maali oli hieno. Ibrahimovic kuoletti pallon rinnallaan, peippasi ohi puolustajasta ja laukoi tyylikkäästi etukulmaan rangaistusalueen ulkopuolelta.

Ibrahimovicin vähättelemä Vela oli myös iskussa. Hän teki LA FC:n molemmat maalit ja johtaa MLS:n maalipörssiä 21 osumalla 20 ottelussa. Zlatan Ibrahimovic on osunut 16 kertaa. MLS:ssä niin ikään pelaava Zlatanin entinen joukkuekaveri Manchester Unitedista Wayne Rooney on tehnyt DC Unitedille 11 maalia.

Vasta toista kauttaan pelaava LA FC johtaa läntistä konferenssia ja koko liigaa ylivoimaisesti tappiostaan huolimatta. Galaxy nousi nyt toiseksi. MLS:ssä pelataan pohjoisamerikkalaiseen tyyliin pudotuspelit varsinaisen liigakauden päätteeksi loka–marraskuussa. Kummatkin Los Angelesin joukkueet ovat näin ollen pääsemässä ratkaisuotteluihin.

Kommentoi