Vilpas jatkoi liigavoittoja Karhun kustannuksella

HELSINKI

Miesten Korisliigaa johtava Salon Vilpas otti jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti Salossa viime kevään finalistien kohtaamisessa Kauhajoen Karhun 83–77.

Vilpas hävisi kauden avauspelinsä juuri Karhulle vieraissa jatkoajalla, mutta on sen jälkeen puurtanut kuukauden voitokkaasti.

Nyt Vilpas haki karkumatkaa toisen ja kolmannen jakson alussa kolmosten tulituksella, mutta Karhu tavoitti nuo karkuyritykset. Neljännen jakson alussa Vilpas nykäisi taas ja tällä kertaa kotijohto piti, vaikka Karhu vaani vielä viimeisellä minuutilla neljän pisteen päässä.

–  Otimme enemmän levypalloja, mutta vähemmän menetyksiä. Siitä taisi syntyä ratkaiseva pallonhallintojen ero. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin ja ottivat näin vastustajan vahvuuksia pois, tiivisti ratkaisut Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo.

Vilppaan tehokkaimpia olivat Teemu Rannikko 15:llä ja Brandon Taylor 13 pisteellä. Durrell Summers heitti Karhulle 25 ja Rene Rougeau 21 pistettä.

KTP katkaisi tappioputkensa

Kotkassa kohtasivat KTP ja Helsinki Seagulls, jotka olivat hävinneet kolme edellistä peliään. KTP onnistui palaamaan voittajaksi lukemin 98–89. Seagulls jäi yhdellä voitollaan liigan jumboksi.

Vieraat pitivät johtoa kahdella ensimmäisellä jaksolla, mutta KTP käänsi tahdin voitettuaan kolmannen jakson 15 pisteellä. Seagulls ei päässyt viimeisellä kympillä enää kuutta pistettä lähemmäs.

KTP:n tehokkaimpia olivat Donte Thomas 21:llä ja Tyrell Nelson 19 pisteellä. Seagullsin tehoparin muodostivat taas Andre Spight 30:llä ja Tuukka Kotti 18 pisteellä.

Nousijalle murskatappio

Sarjatulokas Kaarinan Ura Basket kärsi kauden toistaiseksi suurimman tappionsa, kun Kouvot haki Turusta murskavoiton 93–55.

Peli pysyi tasaisena ensimmäisen neljänneksen, mutta seuraavilla jaksoilla Kouvot karkasi 13:n ja 14 pisteen jaksovoitoilla. Vierasjohto kasvoi suurimmillaan 43 pisteeseen.

Kauden toisen voittonsa ottaneessa Kouvoissa seitsemän miestä heitti kaksinumeroiset pisteet. Heistä tehokkain oli Brian Asbury 19 pisteellä. Ura Basketista Malik Dime teki 15 ja Aleksi Akpaso 12 pistettä.

STT

STT
Lisää muualla

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi