Speedwayn SM-liiga rantautuu viikonvaihteessa Etelä-Pohjanmaalle

Speedwayn SM-liigassa ajetaan viikonloppuna Etelä-Pohjanmaan tuplaturnee. Lauantaina SM-liiga rantautuu vuosien tauon jälkeen Kauhajoelle ja jatkuu sunnuntaina Seinäjoella.

Joukkueet ovat ajaneet toistaiseksi eri määrän otteluita, ja esimerkiksi kauhajokelainen RTC-Racing ja Seinäjoen Kotkat eivät vielä ajaneet ainuttakaan liigakilpailua. Molemmat eteläpohjalaistiimit avaavat kautensa viikonvaihteessa.

RTC-Racing kuuluu finaalisuosikkeihin. Joukkueen ykköskuljettaja Niklas Säyriö on ollut nuorten maajoukkueen kantavia voimia jo parin vuoden ajan. Hänen rinnallaan ajavat Lasse Fredriksen Norjasta ja ruotsalainen Rasmus Broberg ovat vähintään saman tason tekijöitä.

Seinäjoen Kotkien riveissä puolestaan nähdään mielenkiintoinen tulokas: ykkösnumerolla ajaa vasta 16-vuotias varkautelainen Viljam Lappi, joka samalla debytoi SM-liigassa. Pari viime vuotta Lappi on ajanut kansainvälisellä tasolla speedwayn 250cc-luokkaa.

Ennen ensi viikonvaihdetta SM-liigan kärjessä ovat tasapistein latvialainen Riga Speedway Club ja haapajärveläinen Kojootit. Molemmat ovat olleet mukana kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Alkukauden ajajahahmo on ollut Riga Speedway Clubin Ricards Ansviesulis, joka kahdessa ajamassaan ottelussa on kerännyt 37 pistettä.

Kauhajoen tapahtuma alkaa lauantaina kello 16, ja sunnuntaina Seinäjoen Routakalliolla ajetaan kello 15:stä lähtien.

Lähde: Moottoriliiton tiedote

Kommentoi