SJK juhli historiallista mestaruutta jättiyleisön edessä! Katso videot

Seinäjoen Jalkapallokerho on jalkapalloliigan voittaja ja Suomen mestari kaudella 2015. Historiallista mestaruuskamppailua seurasi Seinäjoen Keskuskentällä peräti 6015 katsojaa.

SJK kukisti sunnuntaina liigan päätöskierroksella Seinäjoen Keskuskentällä Pietarsaaren Jaron 1-0 ja vei näin mestaruuden yhden pisteen turvin ennen Rovaniemen Palloseuraa. RoPS kukisti omassa kamppailussaan Lahdessa FC Lahden 1-4.

SJK-Jaro-ottelun ratkaisu tapahtui poikkeuksellisen aikaisessa vaiheessa, kun SJK:n Mehmet Hetemaj pukkasi Allan Souzan kulmasta 1-0 jo ottelun toisella minuutilla. Viimeinen sinetti mestaruudelle oli Roope Riskin ottelun viimeisellä minuutilla tekemä 2-0-osuma. Kahden maalin väliin mahtui useita molempien joukkueiden maalipaikkoja.

Avausmaalin tekijä Hetemaj oli tunteellisella tuulella ottelun jälkeen.

– Tämä on ihan huikea juttu! En ole koskaan oikein voittanut mitään, ja nyt tuli mestaruus. Minulle on syntynyt lapsi, ja omistan tämän mestaruuden hänelle, Hetemaj hehkutti Ylen tv-haastattelussa.

Hetemaj jakoi kunniaa myös Jarolle, joka painosti kovasti SJK:n puolustusta toisella jaksolla.

– Hemmetin vaikea peli, sillä Jaro oli ihan loistava.

Päävalmentaja Simo Valakari muistutti mestaruuden olleen pitkä matka.

– Joukkueen menestyksen salaisuus on pelaajien lahjakkuus, kova työ ja sitoutuminen joukkueeseen, Valakari kehui joukkojaan.

Valakarin tie SJK:n ruorissa on ollut menestyksekäs, sillä hän nosti joukkueen Ykkösestä liigaan kauden 2013 päätteeksi, kaudella 2014 eli ensimmäisellä liigakaudellaan joukkue saavutti heti hopeaa, ja nyt kausi päättyi mestaruuteen.

Mestaruus on eteläpohjalaisittain ja seinäjokelaisittain historiallinen, sillä seinäjokelaisjoukkue voitti nyt ensimmäisen kerran jalkapalloliigan. Kaudella 2014 SJK saavutti liigahopeaa.

Mestaruus tuo SJK:lle taloudellista hyötyä ja suoran pääsyn jalkapallon Mestareiden liigan toiselle karsintakierrokselle. Liigan ykkönen saa Euroopan Jalkapalloliitolta UEFA:lta 250 000 euroa ja pääsylipun Mestareiden liigan toiselle karsintakierrokselle, jonne Suomen maapisteet mestarin oikeuttavat. Tämä puolestaan tarkoittaa 300 000 euron lisäpottia jo pelkästä osallistumisesta.

Jarolle tappio tarkoittaa liigasta putoamista. Liigan kolmas pohjalaisjoukkue Vaasan Palloseura hävisi oman ottelunsa Maarianhaminassa 2-0 eikä pystynyt kartuttamaan pistesaalistaan. VPS kuitenkin pitää liigapaikkansa karsimatta, sillä samaan aikaan Ilves kuritti FC KooTeePeetä. Näin kotkalaisjoukkue pysyi VPS:n takana sarjataulukossa ja karsii liigapaikasta PK-35 Vantaan kanssa.

Liigan maalikuninkuuden voitti RoPS:n Aleksandr Kokko 17 osumalla. Kokko teki sunnuntaina Lahdessa hattutempun.

Kommentoi