Ratamoottoripyöräilyn kotimaiset ykkösnimet kurvaavat Kyrkösjärven jäällä lauantaina

Seinäjoen Moottorikerho isännöi jääradan SM-avausta Kyrkösjärven jääradalla lauantaina 10. helmikuuta. Kisaan osallistuvat mm. ratamoottoripyöräilyn suomalaiset ykkösnimet.

Totutun nopea ja jouheva, noin 1700- metrinen Seinäjoen rata tarjoaa vauhtiviihdettä parhaimmillaan, kun kuljettajat hakevat parhaita mahdollisia ajolinjoja sekä myöhäisimpiä mahdollisia jarrupaikkoja kaarteisiin.

Seinäjoelle on ilmoittautunut 134 jääratakuljettajaa mittaamaan paremmuuttaan yhdeksässä kilpailuluokassa.

Suomen mestaruudesta ajetaan A250- ja A450- luokissa ja Suomen Cup- mestaruudesta taistellaan Veteraanit - luokassa. Kansallisissa B250- ja B450- luokissa kamppaillaan nousupisteistä SM-luokkiin. Uusina luokkina esiintyvät kaksitahtisten 125- luokka sekä neljän kierroksen avoimet Sprint 250- ja 450- luokat.

Seinäjoen Moottorikerho on aktiivisena juniorityön toimijana tuonut myös C80- luokan mukaan jäärataohjelmaan.

Mikko Koskinen aloittaa viimevuotisen mestaruutensa puolustamisen Seinäjoelta. Ilmajokelainen järjestävän seuran vauhtiveikko saa seurakseen muiden kovien kuljettajien lisäksi myös Malesian MotoGP- testeistä kotimaan jääradoille saapuneen Mika Kallion.

– Seinäjoella on pyritty kunnioittamaan pitkän jääradan perinteitä tekemällä vauhdikkaita ratoja, joilla laitteiden kulkua ja kuljettajien kanttia mitataan. Sellainen onnistuttiin tänäkin vuonna tekemään, kertoo Koskinen.

Seinäjoen SM-jääradalla nähdään useita kansainvälisestikin eri moottoripyörälajeissa tunnettuvuutta saavuttaneita kuljettajia ja muun muassa Virosta ja Ruotsista on mukana kilpailijoita.

Jääratamoottoripyöräilyn SM-osakilpailu alkaa Kyrkösjärvellä lauantaina kello 11.30.

Kommentoi