Puhemies Paula Risikko ensi kesän Itä–Länsi-ottelun suojelijaksi

Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok.) on 5.-7. heinäkuuta Seinäjoella pelattavan pesäpallon Itä-Länsi-tapahtuman suojelija.

Risikko on toiminut Vaasan vaalipiiristä valittuna kansanedustajana vuodesta 2003 lähtien. Risikko nimitettiin ensi kerran ministeriksi 2007 ja oman vaalipiirinsä ääniharavaksi hän nousi vuoden 2011 vaaleissa. 3 557 ministeripäivällään Risikko on toiseksi pisimpään valtioneuvoston jäsenenä toiminut nainen.

Tervehdyksessään Risikko kuvaa, kuinka pesäpalloon suhtaudutaan Seinäjoella ja Pohjanmaalla "intomielisesti, mutta silti huumorilla."

– Kerrotaanpa niinkin, että täysi katsomo seurasi jännitysvaiheessa olevaa peliä. Taustalla alkoi kuulua kirkonkellojen kumu. Soitettiin hautajaiskelloja, Risikko kertoo Itä-Länsi-tapahtuman tiedotteessa.

– Mieshenkilö nousi katsomossa seisaalleen ja otti lippiksen pois päästään. Muiden ihmettelyyn isäntä vastasi: "Olimmahan me kumminkin yli kolomekymmentä vuatta onnellisesti naimisis".

Risikko muistuttaa, että pesäpallo on sekä yhdistävä että yhteisöllinen laji.

– Vuosittaisille leireille (naperoleirit, tenavaleirit, suurleirit, nuorisoleirit) ympäri Suomea osallistuu melkein 6 000 pelaajaa ja pelinjohtajaa.

Kommentoi