Oilersin teloman Kivimäen kausi ohi? Koponen kritisoi liigan päättäjiä

Seinäjoen Peliveljien maalivahdin Julius Kivimäen kausi saattoi pahimmassa tapauksessa päättyä sunnuntaina, kun Espoon Oilersin hyökkääjä Eromon Agbomeirele jyräsi miehen yli salibandyliigan puolivälierässä Seinäjoella.

Kivimäellä on olkavarren lihaksessa repeämä ja miehen käsi on kantositeessä seuraavat 1-3 viikkoa. Röntgenkuvissa Kivimäen olkapäässä ei todettu murtumia, mutta tällä viikolla otettavat magneettikuvat kertovat vammojen lopullisen laadun.

– Magneettikuvat näyttävät, onko toiveita, että Kivimäki pääsee vielä tällä kaudella kaukaloon, sanoo SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen.

Koponen on koko episodista enemmän kuin tuohduksissaan.

Agbomeirele sai tempustaan vain kahden minuutin jäähyn.

– Surullista ja ihmeellistä, että otteluvastaava Klaus Koskela ei vienyt tilannetta kurinpitolautakunnan käsittelyyn. Hän katsoi, ettei tilanne ollut niin vakava.

SPV teki liittoon ilmoituksen rikkomuksesta, mutta liian myöhään.

– Teimme sen maanantai-illalla, kun se olisi pitänyt tehdä maanantaiaamuun kello kymmeneen mennessä. Emme siis ehtineet, kun oli muutakin ajateltavaa, Koponen sanoo.

Koponen haluaakin herättää keskustelua varsinkin maalivahtien turvallisuuden puolesta.

– Kivimäki sai jo syksyllä Salbaa vastaan aivotärähdyksen eikä siitäkään tullut sen kummempia rangaistuksia. Pelaaja saa aina viiden minuutin jäähyn, jos hänen mailansa osuu vastustajaa päähän. Maalivahtia voidaan teloa aika pahasti eikä jäähyjä tule.

Koponen kuuluu liigan kehitysryhmään ja vakuuttaa, että jotain tulee asian suhteen tapahtumaan.

– Tämä ei jää tähän. Nykyisessä systeemissä on mätää. Erotuomarisektorin on ruvettava ottamaan vastuuta pelaajien turvallisuudesta.

SPV kohtaa Oilersin keskiviikkona Espoossa neljännessä puolivälierässä. SPV:n maalivahteina reissussa ovat Hannes Hannula ja yhden ottelun tällä kaudella pelannut Juuso Pellinen.

Esa Kivimäki

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi