Nurmon Jymy nostaa omia junioreitaan liigajoukkueeseen

Lentopallon naisten mestaruusliigassa pelaava Nurmon Jymy on allekirjoittanut pelaajasopimukset neljän nuoren pelaajattaren kanssa.

Oman seuran kasvatteina mukaan tulevat hakkuri/yleispelaaja Silja Arohonka, hakkuri Henni Rinta-Keturi sekä keskitorjuja Ada Peura. Kuortaneelta joukkueeseen liittyy yleispelaaja/hakkuri Noora Rasinperä.

Kun Jymyn lentopallojaostoa johtava Katariina Toivola puhuu nuorista pelaajista, käyttää hän termiä haastaja.

– Haastajan roolissa nuoret pääsevät opettelemaan liigakuvioita, tottuvat liigapelaamisen vaatimaan tiukkaan harjoittelurytmiin ja nousevat pikku hiljaa liigan vaatimalle tasolle, Toivola sanoo seuran tiedotteessa.

Toivola pitää tärkeänä, että kasvattajaseura tukee omia junioreitaan ja tuo heidät riittävän ajoissa mukaan kovatahtiseen ja -tasoiseen liigaympäristöön. Se on Toivolan mielestä paras tie kohti huippua.

– Kasvattajaseuran tehtävä on luoda edellytyksiä ja olla tukemassa nuoren pelaajapolkua kohti liigakenttiä ja avauskuusikkoa, Toivola muistuttaa.

Jymyn tuoreesta liiganelikosta Arohonka, Rinta-Keturi ja Peura ovat vasta 16-vuotiaita, Rasinperä on 17. Nelikosta Arohongalla on kokemusta myös U17-ikäluokan maajoukkueesta.

Kommentoi