Nuorten EM-kisojen naisten keihäskarsinnassa erikoinen tilanne: seinäjokelaisheittäjän keihästä ei tuotu koko kisaan - saa uuden mahdollisuuden perjantaina

19-vuotiaiden EM-yleisurheilussa Ruotsin Boråsissä koettiin torstaina erikoinen tilanne, jonka "uhriksi" joutui Seinäjoen Seudun Urheilijoiden keihäänheittäjä Sofia Pölkky .

Pölkky heitti karsinnassa 49,68, mutta ei mahtunut finaaliin, jonne vaadittiin 51,16. Hän saa kuitenkin heittää karsinnan uudelleen perjantaina seitsenottelun keihäänheiton yhteydessä, koska hänen keihästään ei tuotu karsintakilpailuun lainkaan.

– Aluksi sitä ei ollut siellä ollenkaan. Sitten se tuotiin niin, että ehdin heittää sillä yhden verryttelyheiton, sitten se vietiin pois. Se vei pasmat sekaisin, Pölkky harmitteli Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Ongelmista huolimatta karsinta oli Pölkyn kesän toiseksi paras kisa. Paremmin hän on heittänyt vain kesäkuun lopussa Pihtiputaalla, jossa syntyi oma ennätys 50,62. Minna Hollanti oli karsinnassa 16:s heitettyään 49,70.

Karsinnan voitti Saksan Julia Ulbricht ennätyksellään 55,55. Karsintarajan 52 metriä ylitti kymmenen heittäjää.

Kommentoi