Naisten aitafinaali sähköistää Kalevan kisojen toisen päivän

LAPPEENRANTA

Lappeenrannan Kalevan kisojen toinen kilpailupäivä huipentuu tänään naisten 100 metrin aitojen loppukilpailuun. Lajin kuusinkertainen Suomen mestari Nooralotta Neziri saa kilpailussa vastaansa muiden muassa tuoreen Suomen ennätysnaisen Annimari Kortteen ja Nezirin aiemman SE-ajan alittaneen Reetta Hurskeen.

Korte ja Hurske ovat alittaneet sekä Tokion 2020 olympialaisten että Dohan MM-kisojen tulosrajat ajoin 12,72 ja 12,78. Nezirin tämän kauden paras noteeraus 12,90 riitti MM-rajaan, mutta häneltä on olympiaraja 12,84 vielä selvittämättä.

Naisten pika-aitojen alkuerät juostaan Lappeenrannassa kello 16.50 ja loppukilpailu päivän päätteeksi kello 19.45.

Suomen mestaruudet ratkotaan tänään viidessä miesten lajissa ja seitsemässä naisten lajissa. Tänään alkaa myös naisten 7-ottelun urakka neljällä ensimmäisellä lajilla.

Toisen kilpailupäivän ennakoituihin kohokohtiin kuuluu myös naisten korkeushyppy, jossa kilpailee Suomen ennätyksen 195 tänä vuonna ponnistanut Ella Junnila. Junnila saavutti heinäkuun puolivälissä pronssimitalin alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa.

Sääennuste uhkaa kilpailupäivää kalseilla olosuhteilla. Lämpötila nousee korkeimmillaan 15 asteeseen ja luvassa on myös sadetta.

Yleisurheilun SM-kilpailut Kalevan kisat päättyy sunnuntaina.

Kommentoi