Mäki-Ventelä jahtaa voittoa kotiyleisön edessä Seinäjoen vapaaotteluillassa

Vapaaotteluun painottuva Seinäjoki Fight Night -tapahtuma järjestetään tulevana lauantaina Rytmikorjaamolla.

Ilta sisältää kaksi ammattilaiskamppailua ja neljä tai viisi amatöörikamppailua vapaaottelussa sekä yhden nyrkkeilyn amatöörimatsin.

Yksi ennakkoon suunniteltu ammattilaisottelu ja yksi amatööriottelu on jouduttu loukkaantumisten vuoksi perumaan.

MMA Seinäjoen Terhi Säilä loukkasi maanantaina harjoituksissa niskansa eikä pääse ottelemaan.

Promoottori Juhani Ahon mukaan viides amatööriottelu yritetään saada kuitenkin järjestetyksi, vaikka viime tinkaan meneekin. Säilä olisi kohdannut Helsingin GB Gymin Kati Silanderin, jolle etsitään uutta vastustajaa.

Kahdessa ammattilaisottelussa kohtaavat Seinäjoki MMA:n Markus Mäki-Ventelä ja Helsingin Aleksi Putkonen sekä kauhajokelaislähtöinen nykyisin Kokkolaa edustava Jesse Koivuniemi ja Helsingin GB Gymin Niko Skonbäck.

Mäki-Ventelälle lauantain ottelu on ensimmäinen ammattilaisuralla. Amatöörinä hän otti viisi voittoa ja koki kaksi tappiota.

– Ammattilaisottelu kotiyleisön edessä on ollut tavoitteeni siitä lähtien, kun tämän homman aloitin joskus vuoden 2010 tienoilla, ja nyt se toteutuu, 31-vuotias Mäki-Ventelä painottaa.

Ammattilaisotteluissa matsataan 3x5 minuuttia eli ne ovat pidempiä kuin amatööriottelut (3x3 min). Myös rajumpia, sillä kyynärpäälyönnit ja polvipotkut päähän ovat sallittuja. Jalkasuojat jäävät pois ja hanskat ovat pienemmän kuin amatööreillä.

– Nyt päästään ottelemaan oikeilla vapaaottelusäännöillä ja vastustajat kovenee. Fysiikkaan on panostettu, että kunto kestää koko ottelun, joten sen suhteen olen luottavainen, Mäki-Ventelä sanoo.

– Ammattilaissäännöt eivät poikkea järisyttävästi amatöörisäännöistä, mutta kyllä tarkempana pitää olla, missä päätänsä pitää. Asioita pitää ottaa enemmän huomioon.

Mäki-Ventelä on hävinnyt viimeksi SM-kisoissa keväällä 2014.

Promoottori Aho uskoo, että oman kylän poika Mäki-Ventelä vie ottelun paremman fysiikkansa ansiosta.

– Putkonen on kokeneempi ja hyvä pystyssä. Markus osaa olla tarkka pystyssä ja vie sitten kyllä Putkosta matossa.

Putkosella on vyöllä neljä ammattilaisottelua.

Seinäjoen salin omana poikana voi pitää myös Koivuniemeä, joka kohtaa Skonbäckin.

– Siinä on kaksi tosi hurjaa ottelijaa, jotka lyövät paljon. Jesse on kovassa kunnossa uskon, että hän vie matsin, Aho sanoo.

Seinäjoki Fight Night on kaikkina kolmena aikaiempana kertan myyty loppuun ja Aho on varma, että näin käy nytkin.

– 650 lippua myydään ja mateja seuraa täysi tupa.

Seinäjoki Fight Night lauantaina 27. lokakuuta Rytmikorjaamolla:

Ammattilaisottelut: Markus Mäki-Ventelä MMA Seinäjoki–Aleksi Putkonen GB Gym Helsinki, Jesse Koivuniemi KBT Kokkola–Niko Skonbäck GB Gym.

Amatööriottelut: Kimmo Meier JKL Fight Club–Kasper Virtanen Combat Society, Verneri Häkkinen Gladiatror Factory–Karri Itkonen Gladiator Factory, Kalle Manninen MMA Seinäjoki–Jussi Turunen Gladiator Factory, Joni Kujanpää MMA Sjk–Oskari Stenholm MMA Tem 300.

Nyrkkeilyottelu: Mikael Mäenpää MMA Seinäjoki–Eetu Parviainen GB Gym.

Esa Kivimäki

Seinäjoki

Kommentoi