Mäkäräinen harmitteli Hochfilzenin aurinkoa: "Ei ole suosikkikelejäni"

Kaisa Mäkäräinen sai melko rauhassa lykkiä maalisuoraa naisten 15 kilometrin MM-normaalimatkalla. 15. sija ei aiheuttanut Hochfilzenissä mielenliikutuksia.

Suomalaisista paras Mari Laukkanen oli saapunut maaliin yli 35 minuuttia aiemmin ja ehtinyt antaa haastatteluja.

– Siistiä! Mäkäräinen huikkasi ampumahiihtostadionin varjoisella haastattelualueella Laukkaselle.

– Itselle tuli motivaatiota, kun Mari veti niin hyvin. On tehty paljon yhteisiä treenejä. Ajattelin, jos tämä olisi kahdelle suomalaiselle hyvä päivä, mutta ei ollut kuin toiselle, Mäkäräinen tuumi.

Makuulta yhden ja pystypaikoilta yhteensä kolme laukausta ohi ampunut Mäkäräinen ei nautiskellut Hochfilzenissä keväisen iltapäivän lämmöstä.

– Ei ole suosikkikelejäni, mieluummin pakkasella pysytään. Hengitykselle tämä oli melkein kuin olisi ollut 20 astetta pakkasta, hän kuvaili.

Hän luonnehti kilpailun aikaisia oloja erittäin raskaiksi. Silti Mäkäräinen oli pelkällä hiihtovauhdilla mitattuna toiseksi nopein saksalaisen maailmanmestarin Laura Dahlmeierin jälkeen.

Mäkäräisen mahdollisuudet mitalikamppailuun menivät ammunnassa, tarkemmin viimeisellä pystypaikalla, jolta tuli kaksi pummia.

– Viimeinen pysty tuntui hyvälle, lähti hyvin liikkeelle. Luulen, että kolmas laukaus lähti liian aikaisin. Sen (ohilaukauksen) jälkeen kaksi viimeistä eivät enää kiinnostaneet.

– Kakkonen (sakkojen määrä) olisi ollut ihan hyväksyttävä, mutta kun tuli kilpailun kolmas ohilaukaus, se oli siinä, MM-mitalia jahdannut Mäkäräinen myönsi tuskastumisensa.

Hän ei pannut hutejaan tuulen piikkiin, eikä ollut syytäkään. Stadionilla oli tyyntä.

Hiihto sujui rutiinilla.

– Ihan hyvää. Ei mitään räväkkää, mutta ei 15 kilometrillä tarvitsekaan olla samanlaista iskua kuin sprintissä.

Mäkäräisen viimeinen tilaisuus yrittää Hochfilzenistä henkilökohtaista MM-mitalia on ensi sunnuntaina kisojen päätteeksi yhteislähdössä. Vuosi sitten MM-Oslossa hän paikkaili sillä matkalla epäonnistumisiaan oltuaan kolmas.

STT

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi