Luis Fernando SJK:n maalivahtivalmentajaksi

Seinäjoen Jalkapallokerhon ei tarvinnut hakea uutta maalivahtivalmentajaansa kaukaa. Se löytyi omasta kaupungista, sillä pestin sai seinäjokelaisille tuttu suomalaistunut brasilialainen Luis "Luffe" Fernando.

37-vuotias Luis Fernando aloitti uransa maalivahtina kotimaassaan Brasiliassa, mistä hän siirtyi Seinäjoen Sepsi-78:n paitaan kaudelle 2006. Hän teki välittömästi suuren vaikutuksen seinäjokelaisiin ja löysi myöhemmin vaimonsakin Seinäjoelta.

Ura jatkui Helsingin FC Viikinkien paidassa Veikkausliigassa ja Ykkösessä kausilla 2007 - 2010. Hän palasi Seinäjoelle ja SJK:n maalinsuulle kaudeksi 2011. Ura otti kuitenkin takapakkia ikävässä loukkaantumisessa Seinäjoella pelatussa Komia-turnauksessa 2013. Sääri katkesi kahdesta paikkaa ja edessä oli yli vuoden kestänyt kuntoutus. Kuntoutuksen aikana hän aloitti maalivahti- ja juniorivalmennuksessa SJK-junioreissa sekä pelasi myöhemmin vielä SJK:n reservijoukkueessa.

Hän teki vielä paluun SJK:n paitaan Veikkausliigassa kaudella 2014 kotiottelussa FC Lahtea vastaan ja korvasi loukkaantuneen Mihkel Aksalun.

Fernando pitää edelleen hallussaan SJK:n yhden kauden nollapeliennätystä kaudelta 2011, jolloin hän piti maalinsa koskemattomana 16 sarjaottelussa, sekä kahdessa Cupin pelissä. Hän on edelleen erinomaisessa pelikunnossa ja on tarvittaessa käytettävissä myös maalivahtina.

Pekka Lehtinen ottaa hoitaakseen SJK:n joukkueenjohtajan tehtävät. Tähän asti Lehtinen on ollut koko SJK:n historian ajan joukkueen huoltajana ja isähahmona.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi