Kuortaneen juhannuskisa putosi yleisurheilun GP-sarjasta, mutta säilytti tv-näkyvyytensä

Kuortaneen kansainväliset yleisurheilukilpailut putosivat kotimaisesta kilpailusarjasta, joka viime kesänä kisattiin Motonet GP:n nimellä ja sitä ennen vuosia Eliittikisoina.

Ensi kesänä kotimainen GP-kisasarja laajenee kuuden kilpailun mittaiseksi. Sarjan kaikki kilpailut näkyvät Ylen tv-kanavilla, kertoo Suomen Urheiluliitto tiedotteessa.

Sarja alkaa Lahdessa kesäkuun 5. päivä ja päättyy Espoossa 18. elokuuta. Sarjaan kuuluvat myös Jyväskylän (19.6.), Tampereen (3.7.), Lapinlahden (17.7.) ja Joensuun (24.7.) kilpailut. Viime kesään verrattuna uusia kisajärjestäjiä ovat Tampere, Jyväskylä ja Lahti.

Espoon kilpailua lukuunottamatta kaikki kilpailut järjestetään keskiviikkona.

GP-sarjan laajeneminen kasvattaa kotimaisen yleisurheilun tv-tarjontaa Ylen kanavilla ensi kesänä.

– Viime kesänä Ylen kotimaisessa yleisurheilutuotannossa haluttiin nostaa lajin nuoria nimiä. Se onnistui ja näkyi konkreettisesti esimerkiksi siinä, että Ruotsi-ottelu keräsi ilahduttavan paljon nuoria katsojia, sanoo Yle Urheilun toimituspäällikkö Sasha Ikonen.

– Tulevana kesänä gp-sarjan tv-tuotantoa kehitetään samalla linjalla. Tv-katsojan näkökulmasta tärkeä uudistus on myös gp-kisojen vakiintuminen keskiviikolle sarjan päätöskilpailua lukuun ottamatta.

Vaikka ensi kesän Kuortane Games ei kuulu GP-sarjaan, se nähdään televisiosa uniikkikisana. Kilpailu käydään juhannuspäivänä, 22. kesäkuuta.

– Kuortaneen juhannuskisa on Paavo Nurmi Gamesin tapaan uniikkikilpailu ja televisioidaan omana tapahtumanaan, kertoo Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto.

Paavo Nurmi Games kilpaillaan 11. kesäkuuta.

Lähde: Suomen Urheiluliiton tiedote

Kommentoi