Karhu sai sentterin tuuraajaksi tutun pelaajan

Kauhajoelle saapui muutama päivä sitten tuttu sentteri, Devonne Giles, joka on edustanut Korisliigassa Kauhajoen Karhua kaudella 2014–15 sekä kotkalaista KTP-Basketia 2012–13 ja 2015–16. KTP-Basket tulee tänään keskiviikkona Karhun vieraaksi.

– Sentteri DeVaughn Washingtonilla on alaraajavamma. Maanantaina magneettikuvauksessa käynyt Washington ei pelaa KTP-Basketia vastaan. Toivottavasti saamme nyt Gilesin peliluvan ajoissa kuntoon. Hänelle on kirjattu sopimukseen kolmen viikon koeaika, kertoo Karhun korisliigajoukkueen päävalmentaja Sami Toiviainen.

Karhun ykköstakamies Bojan Sarcevic ja Giles ovat pelanneet aiemmin yhdessä Toiviaisen valmennuksessa Kauhajoella sekä Kotkassa.

– Tiedämme tarkasti toistemme hyvät sekä heikommat osa-alueet ja pelitavat. Entisiä joukkuetovereitani Karhun pelaajista ovat myös Juho ja Joonas Lehtoranta, Giles lisää.

Giles tilastoi 2014–15 Karhussa keskimäärin matsia kohden 15,6 pistettä ja 9,3 levypalloa. Välierävaiheessa hän teki Joensuun Katajaa vastaan viidessä ottelussa keskimäärin 25,4 pistettä.

203-senttinen Giles ilmoittaa nyt painokseen 115 kiloa. Alkukaudella hän edusti slovakialaista pääsarjajoukkue BC Prievidzaa.

– Menin Prievidzaan juuri ennen kauden avausottelua ja jouduin harjoittelemaan joukkueen kuvioita lähinnä pelien kautta. Se ei ollut helppoa, kun pelejä oli paljon ja toinen sentteri oli ollut Prievidzassa koko harjoituskaudenkin. Sarjaotteluiden lisäksi joukkue pelasi hallitsevana mestarina Eurocupissa, Giles kertoo.

JARI-PEKKA LAITIO-RAMONE

Kommentoi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi