Kakkonen päättyi: FC Kiisto, Kerho 07 ja JBK putosivat, Kraft piti paikkansa

Jalkapallon miesten kakkonen on päättynyt. Suomen Palloliiton Vaasan piirin kolmesta joukkueesta, jotka kaudella 2015 pelasivat kakkosta, kaksi putoaa Kolmoseen.

Pohjoisesta lohkosta putoavat sekä vaasalainen FC Kiisto että seinäjokelainen Kerho 07. FC Kiisto jäi lohkojumboksi ja Kerho 07 oli toiseksi viimeinen. Putoajakaksikko otti yhteen päätöskierroksella lauantaina Seinäjoella, ja ottelun voitti Kerho 07 maalein 2-1 (2-0). Pohjoisen lohkon kolmas putoaja on pietarsaarelainen JBK.

Läntisessä lohkossa Närpiön Kraft voitti päätöskierroksella SalPan 2-1 (0-0) ja turvasi paikkansa kakkosessa myös ensi kaudelle.

Kraftia auttoi sarjapaikan säilyttämisessä myös se, että Kraftin viikon takainen vastustaja ESC peluutti pelikiellossa ollutta pelaajaa. Kraft teki asiasta protestin, jonka Palloliitto käsitteli ja hyväksyi. Näin ESC-Kraft-ottelun lopputulos vaihtui 1-1-tasapelistä Kraftin 3-0-voitoksi, ja Kraft nousi ennen päätöskierrosta sarjataulukossa sijalle kuusi.

Eteläisen lohkon putoajat ovat PK Keski-Uusimaa, Ilves-Kissat ja NJS. Itäisestä lohkosta putoavat FC Myllypuro ja joensuulainen JIPPO. Läntisen lohkon putoajat ovat P-Iirot, ÅIFK ja KaaPo sekä lohkojen huonoimpana seitsemänneksi sijoittuneena myös Masku.

Kakkosen lohkovoittajat pelaavat pareittain kaksiosaiset nousukarsintafinaalit, joiden yhteistuloksilla voittajat nousevat ykköseen kaudelle 2016. Ykköseen nousee siis kaksi joukkuetta.

Pohjoisen lohkon voitti Kokkolan Pallo-Veikot, eteläisen FC Honka, läntisen Grankulla IFK Kauniaisista ja itäisen Klubi 04 Helsingistä.

Vaasan ja Keski-Pohjanmaan piirin kolmosesta kakkoseen nousee voittaja Lapuan Virkiä. Virkiän nousu varmistui jo viikko sitten.

MINNA KALLASVUO

Kommentoi