Miklik iski JYPin pronssille jatkoerän avausminuutilla

JYVÄSKYLÄ

JYP ja HIFK tarjoilivat peräti 11 maalin illan jääkiekon Liigan pronssiottelussa perjantaina. JYP oli yhden maalin nälkäisempi ja kuittasi himmeimmät mitalit jatkoerässä maalein 6–5.

HIFK roikkui pelissä jatkoille saakka ykkösketjunsa tähtipelaajien Juuso Puustisen (3+2), Roope Hintzin (1+4) ja Joonas Raskin (1+2) voimin, mutta JYPin slovakkivahvistus Michel Miklik tälläsi isännille ratkaisumaalin jatkoerän ensiminuutilla.

–  Varmaan oli yleisöön menevää kiekkoa. HIFK:lla oli yksi kenttä aika liekeissä, emmekä me saaneet sitä kuriin. Mutta onneksi päättyi näin. On huomattavasti mukavampaa päättää kausi tällä tavalla kuin lähteä takaiskumaalin jälkeen koppiin. Jotain konkreettista jäi tästäkin kaudesta, ottelussa kaksi maalia iskenyt JYP-kapteeni Juha-Pekka Hytönen summasi.

HIFK joutui odottelemaan pronssipeliä runsaan viikon Tappara-välieräsarjan jälkeen. Joukkue ei kuitenkaan päästänyt JYPiä marssimaan ylitseen vaan piti pelin tasaisena.

–  Harmittaa ihan vietävästi. Olisi ollut voitettavasti, viisi pistettä tehoillut Puustinen totesi pettyneenä.

–  Lätkää on kiva pelailla, ja se on meidän rakas ammattimme, mutta näin yleisellä tasolla pronssipeli on ihan turha. Ollaan toista viikkoa pyöritelty peukaloita ja odoteltu. Kovin monessa sarjassa pronssipeliä ei enää pelata ja toivottavasti se pelattiin viimeistä kertaa tässä sarjassa, Puustinen jatkoi.

JYPin kausi lähti nihkeästi käyntiin, mutta runkosarjan edetessä joukkue nousi vähitellen kiinni pudotuspelien kotietuun.

–  Tämä oli kehityksen vuosi. Pidän kovana juttuna sitä, että organisaatio näytti taas kyntensä, ja pystyimme kääntämään kurssin ihan toiseen laitaan, JYP-luotsi Marko Virtanen sanoi.

JYPin runko pysyy hyvin kasassa ensi kaudelle. Ennen pronssiottelua joukkue vahvisti, että puolustaja Mikko Mäenpää palaa joukkueeseen. Lisäksi Jarkko Immosen paluusta Jyväskylään on liikkunut vahvoja huhuja.

–  Tilanne näyttää oikein hyvälle ensi kautta ajatellen. Katsotaan nyt, ketä sieltä tulee, Virtanen sanoi.

STT

Lisää muualla

Kommentoi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


Osta Digilehti ja verkon kaikki sisällöt! 1kk vain 14,90€

Osta