Jymyn naiset etenivät Ykkössarjan loppuotteluun

Nurmon Jymyn naisten lentopallon 1-sarjan joukkue oli liekeissä kolmannessa välieräottelussa. Lauantaina Jymyltä vietiin voitto, sunnuntaina se otettiin monipuolisella hyökkäyspelillä. Vierailija Oulun Etta sai tuntea nahoissaan kotijoukkueen taistelutahdon.

Jymy korjasi 3-1 voiton ja se etenee Ykkössarjan loppuotteluun otteluvoitoin 2-1.

Jymy oli hieman kateissa avauserässä. Ettan nostopeli toimi hyvin ja iskut laidoilta upposivat kotijoukkueen puolustuksen haparoidessa. Jymy haki vaihdoilla virettä omaan hyökkäyspeliinsä. Pallo saatiin passarin käsiin mutta iskuille ei löytynyt tilaa Ettan puolustuksen hakiessa pallot pelattaviksi.

Toisessa erässä Jymyn hankala aloitussyöttö toimi hyvillä tehoilla. Ettan nostopeli takerteli ja iskut jäivät helpoiksi Jymyn puolustukselle. Emmi Riikilän pitkän syöttövuoron jälkeen tilanne oli jo 14-2. Kolme pistettä tuli Ettan valmentajan punaisenkortin ansiosta. Vieraiden kuviot olivat täysin sekaisin. Riikilän iskut laidoilta ja Taylor Paulsonin keskihyökkäykset jäivät vierailta torjumatta. Etta vielä löysi kirivaihteen mutta se hyytyi kotijoukkueen hyvään torjunta- ja puolustuspeliin.

Kolmanteen erään vieraat lähtivät hyvällä sykkeellä. Kova syöttö ja tiivis puolustuspeli ottivat Jymyltä parhaan puhdin pois. Lisäksi kotijoukkueen hyökkäysvirheet lisäsi Ettan pistetiliä. Jymy nousi ahdingosta maja Krljicin 2-paikan iskuilla ja sekä Riikilän 2-paikan hyökkäyksillä. Vieraat nousi vielä Tiia Pohjosen syötöillä ja Oona Pennasen iskuilla taistelemaan erävoitosta. Turhaan, Riikilän isku päätti erän jatkopallojen jälkeen.

Jymyn tahto voittaa tuli selkeimmin esiin neljännessä erässä. Joukkueen otteet olivat ajoittain pahasti hukassa. Etta puolusti hyvin ja hyökkäsi laidoilta vahvasti. Jostain Jymy kaivoi esiin sen taistelevan joukkueen. Monipuoliset hyökkäykset ja erän lopun torjunnat pehmitti Ettan pelivirettä. Paulsonin keskihyökkäykset ja Riikilän ässäsyöttö päätti ottelun voitontanssiin.

– Tämä oli meille iso voitto. Meidän monipuolisempi hyökkäyspeli ratkaisi. Tämän me ansaitsimme. Yleisölle iso kiitos kannustuksesta, sitä me tarvitaan myös jatkossa, valmentaja Kari Tuomela kiitteli.

Mattipekka Kiviniemi

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi