HJK-Inter-ottelun tapahtumat poliisitutkintaan – VPS-TPS-ottelukin tulosmanipulaation kohteena?

Suomen Palloliitto tiedotti perjantaina tekevänsä tutkintapyynnön 2. syyskuuta pelatun HJK-Inter-ottelun tapahtumista. Asiaa on tähän saakka tutkinut Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK), joka on selvittänyt myös Vaasan Palloseuran ottelussa tapahtunutta vedonlyöntikäyttäytymistä.

Palloliitto sai viime perjantaina SUEKin selvityksen 2. syyskuuta pelatun jalkapallon Veikkausliigan ottelun HJK–FC Inter tapahtumista ja vie selvitykseen tutustuttuaan asian poliisin tutkittavaksi.

HJK voitti ottelun lukemin 3–0, ja pian ottelun jälkeen sosiaalisessa mediassa alkoi levitä videopätkiä Interin gambialaisen laitapelaajan Abdoulie Mansallyn useista räikeistä harhasyötöistä, joista HJK viimeisteli yhden maalinkin. Myöhemmin otteludelegaatti oli raportoinut ottelussa nähdyistä epäilyttävistä tapahtumista.

Palloliitto kertoo tiedotteessaan, että SUEKin selvityksessä on tutkittu myös vedonlyöntikäyttäytymistä otteluissa VPS-TPS (pelattu 4. heinäkuuta) ja IFK Mariehamn-Inter (pelattu 2. kesäkuuta).

VPS voitti TPS:n 2-0, Inter puolestaan IFK Mariehamnin 2-3. VPS-TPS-ottelu oli varsin vauhdikas, ja VPS rummutti läpi ottelun hyökkäyksiä etenkin oikealta laidalta. Sieltä syntyivät myös VPS:n molemmat maalit. Maalit lähtivät Juha Hakolan ja Juho Lähteen jalasta. VPS:lle tuomittiin rangaistuspotku avausjaksolla, mutta Sebastian Strandvall laukoi ohi maalin.

Toisen puoliajan TPS aloitti pirteästi, mutta kiri pysähtyi Drago Milovicin toiseen keltaiseen korttiin ja ulosajoon 57. minuutilla.

– Kun kävimme läpi HJK-Inter-otteluun liittyviä vedonlyönti- ja muita tietoja, esille nousivat myös nämä kaksi muuta peliä, SUEK:n tutkimuspäällikkö Jouko Ikonen viittaa VPS-TPS- ja IFK Mariehamn-Inter -otteluihin.

VPS–TPS-ottelusta on tutkittu ulkomaista vedonlyöntiä.

– Kyllä siinä on kyse vedonlyöntikäyttäytymisestä ulkomailla. Veikkaus ei ole raportoinut minkäänlaisista poikkeavuuksista, Ikonen täsmentää.

SUEK suosittelee omassa selvityksessään tutkinnan jatkamista, koska siviilitoimijoiden valtuuksilla tutkinnassa ei ole mahdollista edetä pidemmälle.

– Se tarkoittaa, että meidän on valtuuksillamme mahdoton saada vedonlyöntiyhtiöiltä enempää tietoja, kuin olemme jo saaneet, Ikonen sanoo.

Juttua päivitetty klo 19.15. Lisätty mm. täsmennetty tieto VPS-TPS-ottelun vedonlyöntikäyttäytymisestä.

Kommentoi