UUSI ILKKA

Ilkka

Crocodilesille uusi päävalmentaja, ikää vasta 25 vuotta

Viime kaudella amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa vaatimattomasti pelannut Seinäjoen Crocodiles on aloittanut talvikautensa vahvasti hankkimalla niin uusia pelaajia kuin uutta verta valmennukseenkin.

Uusi päävalmentaja ja puolustuksen koordinaattori, Michael Mattingly, tulee seuraan Ashburnista, Virginian osavaltiosta. Helmikuussa 26 vuotta täyttävä nuori koutsi on intoa täynnä kuin ilmapallo konsanaan.

– Tulisipa jo toukokuu. Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Olen itse pelannut puolustuksessa tukimiehenä Upper Iowa yliopistossa ja siirryin sieltä Tusculum Collegeen. Valmentajana jatkoin Tusculumissa, minkä lisäksi olen valmentanut junioripuolella, kertoo Washington DC:n nurkilla tällä hetkellä asuva Mattingly.

Mattinglylla on taskussaan paperit urheilumanageroinnista juuri Tusculum Collegesta, ja hän seuraa innolla myös muita urheilulajeja.

Suomeen hän päätti lähteä viime kaudella Crocodilesia valmentaneen Vesa Jalavan rekrytoitua miehen.

– En tiennyt Suomesta paljonkaan, mutta nyt olen jo ehtinyt selvittää monenlaista, ja Vaahteraliiga vaikuttaa hyvätasoiselta sarjalta. Tavoite on tietenkin palauttaa Crocodiles ensi kaudella sarjan huipulle, lisää Mattingly.

Crocodiles jäi viime kaudella Vaahteraliigassa viimeiseksi ja oli jo matkalla lajin 1. divisioonaan. "Crocojen" pelastukseksi koitui Turku Trojansin luopuminen sarjapaikastaan: Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto päätti lokakuussa, että Crocodiles täyttää Trojansilta vapautuvan paikan.

Kaudella 2018 Vaahteraliiga pelataan seitsemällä joukkueella. Mukana ovat Crocodiles, Wasa Royals, Helsinki Roosters, Hämeenlinnan Huskies, Porvoon Butchers, Tampere Saints sekä sarjanousija Kuopio Steelers.

OLLI-MATTI MATIHALTI / MINNA KALLASVUO

Kommentoi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi