Hamilton hankki yliotteen Ranskan gp:ssä – tuuli sotki Bottaksen aika-ajovauhtia Paul Ricardilla

HELSINKI/LE CASTELLET

Suomalaiset formula 1 -kuljettajat joutuivat taipumaan tallikavereilleen MM-sarjan Ranskan gp:n aika-ajossa. Kärjessä Mercedeksen Lewis Hamilton piti Le Castellet'ssa Valtteri Bottaksen takanaan 0,286 sekunnin erolla.

Kuljettajien MM-sarjaa johtavan Hamiltonin nopein kierros Le Castellet'n Paul Ricard -radalla vei aikaa 1.28,319. Kolmas oli Ferrarin tulokaskuljettaja Charles Leclerc (–0,646) ja neljäs Red Bullin Max Verstappen (–1,090).

MM-pisteissä Hamilton ja Bottaksen jälkeen kolmantena oleva Ferrarin Sebastian Vettel oli Ranskan gp:n aika-ajossa poissa tolaltaan jäätyään seitsemänneksi.

Kakkossija pettymys

Bottakselle toisen lähtöruudun paikka kilpailuun oli kauden kolmas. Paalupaikat hän ajoi Kiinan, Azerbaidzhanin ja Espanjan gp:ssä.

Bottas oli Ranskan gp:n kolmella harjoitusjaksolla nopein kahdessa sessiossa. Siihen nähden kakkossija oli suomalaiselle pettymys.

–  Eromme viikonlopun aikana Lewiksen kanssa on ollut hiuksenhieno. Yksityiskohdat ratkaisevat. Ajolinjani meni parissa mutkassa tuulen takia pitkäksi, Bottas kertoi kenttähaastattelussa.

Hänen on onnistuttava sunnuntain kilpailun lähdössä.

–  Täällä on ennen ensimmäistä mutkaa kiihdytystä varten pitkä suora. Toivottavasti pystyn tekemään siinä jotain.

Bottaksella oli aihetta kehua Mercedeksen joukkuemenestystä.

–  Tiimimme toimii tosi hyvin.

Kolme kilpailua peräkkäin voittanut Hamilton johtaa kuljettajien MM-sarjaa 29 pisteellä ennen toisena olevaa Bottasta. Paalupaikka oli Hamiltonin F1-uran 86:s.

Räikkönen sortui virheeseen

Myös Alfa Romeon Kimi Räikkönen jäi tallikaverinsa Antonio Giovinazzin vauhdista. Italialainen Giovinazzi kaasutteli ensimmäistä kertaa tällä kaudella viimeiseen eli kolmanteen aika-ajovaiheeseen oltuaan kymmenes. Hän jahtaa ensimmäisiä MM-pisteitään.

–  Tein toisen aika-ajovaiheen viimeisellä vedolla virheen, joten karsiutumiseni kärkikymmeniköstä ei ollut yllätys. Olemme kilpailussa hyvässä tilanteessa, kun meillä on renkaita, mistä valita, 12:nneksi kaasutellut Räikkönen sanoi tallin tiedotteessa.

Aika-ajon yllättäjä oli takavuosien mahtitalli McLaren, jonka kuljettajat Lando Norris ja Carlos Sainz Jr. kaasuttelivat Paul Ricardilla viidenneksi ja kuudenneksi.

Kommentoi