Aitamestari Harala sai palkinnon sitkeydestään

On hienoa nähdä, kuinka vilpittömän onnellinen urheilija voi olla onnistumisestaan. Aitajuoksija Lotta Haralalle lauantainen 100 metrin aitojen Suomen mestaruus oli vuosien työn täyttymys. Hän pystyy viimeinkin urheilemaan kivuitta ja terveenä.

– Olen aina tiennyt, että olen tuloksiani parempi urheilija. Välillä usko on ollut koetuksella, lukuisista loukkaantumisista ja sairasteluista kärsinyt Harala kertasi.

Hän arvioi, että edellisestä terveenä ja vammattomana sujuneesta kaudesta on kuusi-seitsemän vuotta.

– Olen tyytyväinen, etten luovuttanut, ensimmäisen mitalinsa aidoissa juossut Harala sanoi.

Pika-aitojen naisten mestari vaihtui, mutta valmentaja mestarin taustalla pysyi samana. Jussi Ihamäki luotsasi Nooralotta Nezirin viiteen peräkkäiseen SM-kultaan, mutta kaksikon tiet erkanivat tänä kesänä, ja Nezirin kausi on jo ohi. Myös Harala kuuluu Ihamäen valmennettaviin.

Harala kuvasi voittojuoksuaan melko virheettömäksi. Hän ylitti maalilinjan ajassa 13,18, ja tulos olisi hänen ennätyksensä, jos se olisi syntynyt sallituissa oloissa. Nyt myötätuulta oli liikaa, 2,8 metriä sekunnissa.

Harala juoksi ennätyksensä 13,25 puolitoista viikkoa sitten Joensuun Eliittikisojen vesisateessa. Parempiin oloihin hän pääsee elokuussa opiskelijoiden Universiadeissa Taiwanissa.

– Tämän päivän aika voi tulla siellä sallituissa oloissa, Harala ennakoi.

STT

Kommentoi