Tukkutalo Heinonen laajentaa Keski-Suomeen Jyväskylään

SEINÄJOKI

Seinäjokelainen tukkukauppa Tukkutalo Heinonen laajentaa Keski-Suomeen. Elintarvikkeiden tukkuri on kesäkuussa avannut täyden palvelun tukkuliikkeen Jyväskylän Keljonkankaalle.

– Seinäjoella työllistämme 27 henkilöä. Jyväskylässä lähdemme varovaisesti liikkeelle 5–6 henkilöllä, sanoo toimitusjohtaja Kimmo Heinonen.

Jyväskylän yksikön päällikkö on Jarmo Leppänen, jolla on vahva kokemus tukkuliikkeen johtotehtävissä.

Jyväskylä on Heinosen mielestä luonteva kasvusuunta. Kilpailijoita siellä toki on, mutta sopiva sauma ilmaantui, kun valtakunnallinen tuoretuotteiden tukkuri Apetit Caternet lopetti Jyväskylässä. Heinonen muistuttaa Jyväskylän kuuluvan Suomen suurimpiin kasvukeskuksiin.

– Toimipisteemme tarkoitus on tuoda palvelukonseptiamme sekä Pohjalainen takuulla läheltä -konseptimme Keski-Suomen asukkaiden saataville.

Tukkutalo pitää valtteinaan vahvaa hedelmä- ja vihannesosaamista ja kaikenkattavaa päivittäistavaran valikoimaa. Tukkutalo on välittänyt Etelä-Pohjanmaalla tuotettuja vihanneksia oman maakunnan lisäksi koko Suomeen.

– Kurkkua ja tomaatteja, kirsikka- ja helmitomaatteja, perunaa ja porkkanaa sekä satokausivihanneksia. Keski-Suomessa ei omaa vihannestuotantoa samalla tapaa ole.

Tukkutalon asiakkaina on Etelä-Pohjanmaalla vähittäiskauppojen lisäksi hotelleja, ravintoloita, grillejä ja pizzerioita sekä esimerkiksi koulujen ja virastojen suurkeittiötä.

– Heille toimitamme kaikkea, mitä kokki kaipaa. Julkisen sektorin toimitukset olemme voittaneet kilpailutuksissa eikä maakunnassa ei ole montaa kuntaa, joissa ei olla sisällä, Kimmo Heinonen sanoo.

Tukkutalo on myös hoitanut kesätapahtumien muonittamisen. Sitä jatketaan tänä kesänä.

Jyväskylässää asiakaskunta on erilainen.

– Siellä on esimerkiksi enemmän ketjujen ravintoloita ja etnisiä ravintoloita.

Ostaminen saattaa olla erilaista. Ketjuilla voi olla omia sääntöjä. Etnisten ravintoloiden omistajat halusivat Etelä-Pohjanmaalla aikaisemmin aina nähdä tuotteet ensin, mutta nyt osto on normalisoitunut.

Heinonen sanoo vähittäiskaupan ja ravintolamaailman muuttuvan, mikä pitää tukkurin valppaana. Pienet kaupat saattavat palata, trendi näkyy jo keskustoissa Etelä-Suomessa.

Tukkutalo on vuonna 1959 perustettu perheyritys.