Tilaajalle

Ylivoimalla iskenyt Tappara masensi Sportin jatkoajalla

TAMPERE

TAPPARA–SPORT 3–2 ja (2–1, 0–0, 0–1,1–0)

Vaasan Sport koki keskiviikkona neljännen tappionsa peräkkäin ja seitsemännen viimeisessä kahdeksassa ottelussa, kun Tappara kaatoi vieraansa 3–2 jatkoajalla.

Yksi piste liigaennätyksen tehneeltä joukkueelta maistui varmasti, vaikka enempäänkin oli mahdollisuuksia. Sport pääsi aloittamaan jatkoajan ylivoimalla, mutta ei onnistunut. Kun sitten Toni Kallela sai jäähyn pidettyään kiinni Kristian Kuuselan mailasta ei Tappara jättänyt tilaisuutta käyttämättä.

– Ei tehty ylivoimalla, kaveri teki. Paikkoja oli taas riittämiin, mutta jokin lukko maalinteossa nyt on. Toisen ja kolmannen erän pelillä olisi kaadettu monta joukkuetta, sanoi joukkueen avausmaalin tehnyt Juho Liuksiala.

Liuksiala aloitti ottelun kultakypärä päässään.

– Se tuli yllätyksenä, se piti olla Roope Talajalla. Mutta ei ollut ensimmäinen kerta uralla, Liuksiala sanoi.

Talaja oli mukana alkuverryttelyssä, mutta jäi pois ja tilalle tuli ylimääräisenä hyökkääjänä varalta mukana ollut Eemil Erholtz.

– Ottelun alku oli meiltä huono, annettiin Tapparan tasoiselle joukkueelle parin maalin johto. Kun joukkueen peli kulkee edes tuolla tavalla, niin voittoja tulee, Liuksiala sanoi.

Liuksiala oli ennen tätä kautta tehnyt Ilvekselle 27 maalia. Niistä peräti seitsemän hän oli tehnyt Sportia vastaan, kolme kertaa hän oli tehnyt vaasalaisia vastaan kaksi maalia.

– Varmaan oli nimi mielessä, kun sopimusta tarjottiin. Sport oli vuosia mielivastustaja, nyt se on mielijoukkueeni, Liuksiala sanoi.

Sportilla oli jo ennen Liuksialan viimeisen sekunnin maalia useita hyviä tekopaikkoja ottelun oltua 2–0. Aaro Vidgren ei kuitenkaan onnistunut tekemään kauden avausmaaliaan, vaan laukoi tyhjän maalin ohi 15. minuutilla.

Toisen erän avauspuolikkaalla Vidgrenillä oli kaksi hyvää tekopaikkaa, mutta tulosta ei tullut. Hattutempun sijaan maalisarakkeessa oli yhä nolla.

Maalittoman toisen erän jälkeen Sport pääsi päätöserän puolivälissä ylivoimallekin minuutiksi, mutta se sujui heikosti.

Sport kuitenkin käytti lopussa ylivoimamahdollisuuden, kun Veli-Matti Vittasmäki sai 2+2 minuuttia korkeasta mailasta.

Erää oli jäljellä kuusi sekuntia, kun Erik Riska murskasi kotijoukkueen toiveet kolmen pisteen voitosta.

– Peli ei ollut niin hyvää kuin olisi voinut olla, mutta kaksi pistettä otettiin ja voitettiin, se oli tärkeintä, Kuusela sanoi.

Valmentaja Ari-Pekka Pajuluoma piti pistettä hyvänä saavutuksena.

– Ei tällä pelillä olisi ansaittukaan enempää, Pajuluoma murahti.

Valmentajaa harmitti varmasti lukuisat hukatut hyvät tekopaikat. Kenttäpelissä Sport ei ollut jäljessä viidellä viittä vastaan, tekihän Tappara kaikki maalinsakin ylivoimalla.

– Ihan ok suoritus ei oikein riitä tällä hetkellä, Pajuluoma korosti.

Piste ei riittänyt nostamaan sijoitusta ylöspäin, toki nyt ollaan jo TPS:n rinnalla.

Sportilla on liian monta odotuksiin nähden alisuorittanutta hyökkääjää. Kallela ja Turo Asplund ovat tehneet vasta yhden maalin eikä toiseen kummallakaan juuri ollut paikkoja. Kun eniten tekopaikkoja oli nelosketjun Vidgrenillä.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi