Tilaajalle

Viime kaudella rämpinyt Jymy johtaa nyt salibandyn Divaria, kun lähdetään joulutauolle

SEINÄJOKI

JYMY–KARHUT 5–4 (2–1, 2–2, 1–1)

Nurmon Jymy pääsee salibandyn Divarissa joulutauolle sarjakärjessä, kun Porin Karhut meni kumoon tiukassa väännössä.

Heti ottelun alku lupasi Jymylle hankalaa iltapuhdetta, sillä Paavo Kankaanpää vei vieraat johtoon vain 18 sekunnin pelin jälkeen. Porilaisilla oli paikkoja lisämaaleihinkin, mutta erätauolle mentiin silti Jymyn komennossa Niko Perälän ja Erik Härkösen iskettyä osumat.

Karhut tasoitti pelin toisen erän aluksi, mutta Jymy iski johtomaalin alivoimalla Joona Kukon laukoessa Miikka Honkaniemen hienosta esityöstä. Eemeli Peltosen näyttävä veto vei isännät kahden maalin johtoon, mutta Karhut tuli tuntumaan Roni Tuomelan toimesta.

Kolmannen erän aluksi Karhujen hahmoihin kuulunut Matti Vapaniemi toi porilaiset tasoihin. Jymyn voittomaalin teki Honkaniemi reilut viisi minuuttia ennen loppua siirretyn rangaistuksen aikana.

Loppupeli meni jännäksi, kun Karhut haki tasoitusta ilman maalivahtia. Ossi Lallukka Jymyn maalilla pelasi erinomaisen ottelun ja pari kertaa tolpatkin olivat apuna päätöshetkillä.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho antoi rehdisti tunnustausta Karhuille.

– Vastustaja teki tästä pelistä meille vaikean. Tämä oli kahden hyvän joukkueen tiukka vääntö, Eteläaho tuumasi.

Tällä kertaa Jymyn ylivoimapeli ei ollut ihan totutun tehokasta, eikä vastustajan kuutta jäähyminuuttia päätöserässä kyetty hyödyntämään.

– Kaveri pelasi uhrautuvasti ja me ehkä liikutimme palloa pikkuisen hitaasti.

Syyskausi sujui Jymyltä mallikkaasti. 15 ottelusta kertyi 11 voittoa.

– Kun vertaa vuodentakaiseen, niin silloin olemme tässä kohtaa aika lailla pohjilla. Varsinkin arkitekeminen ja pelaaminen ovat nyt ihan eri sfääreistä. Moneen asiaan saa olla tyytyväinen, eikä vähiten sen takia, että on hienoa olla piikkipaikalla, Eteläaho summaa.

Divarin finaalin voittaja (kolme otteluvoittoa) nousee seuraavaksi kaudeksi Salibandyliigaan. Finaalin hävinnyt joukkue kohtaa liigakarsinnoissa Salibandyliigan playout-karsinnan hävinneen joukkueen.

– Kukaan ei ainakaan ole kieltänyt meitä nousemasta, mutta pelataan pelit ja katsotaan, mihin se riittää, Eteläaho muotoilee.

Jymyllä on kaikki mahdollisuudet nousuun.

– Mikään ei silti tule helpolla. Kaikki haastavat kärkijoukkueen niin kovaa kuin pystyvät.

Jouluna on luvassa pieni huili.

– Viikon verran pidämme taukoa, mutta palaamme treeneihin 27. joulukuuta, koska pelit jatkuvat jo 4. tammikuuta.

Käskijä odottaa Jymyn hyvälle menolle jatkoa, kun vielä Jose Kivipelto saadaan sairastuvalta takaisin kentälle.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi