Tilaajalle

Valtteri Viljanen on päässyt komeaan pisteputkeen Risto Dufvan Sportissa - ”Minulla on menossa hyvä hetki”

VAASA

Kuparisaaressa kohtaa keskiviikkona kaksi kovakuntoista joukkuetta, kun Vaasan Sport saa vastaansa liigaottelussa Tampereen Ilveksen.

Tamperelaiset ovat raapineet täyden pistepotin jo viidestä peräkkäisestä pelistä. Koko syksykin on ollut joukkueelle menestyksekäs syyskuun lopulla tapahtuneen valmentajavaihdoksen jälkeen.

Myös kotijoukkueen otteet ovat piristyneet ankean alkukauden jälkeen. Sport on kerännyt kahdeksan pistettä viidestä pelistä, joissa joukkue on pelannut uuden päävalmentajansa Risto Dufvan komennossa.

Yksi viime aikoina pirteitä otteita esittänyt punanuttu on puolustaja Valtteri Viljanen, joka on kerännyt viidessä pelissä tehot 2+5. Hän on noussut joukkueen sisäisessä pistepörssissä jo kolmanneksi tehoilla 3+10.

Viime kaudella Viljanen saalisti 57 ottelussa pisteet 4+11. Uran ennätys on kaudelta 2015 - 16 Ässien paidassa, jolloin hän keräsi 49 pelissä saldon 7+13.

Viljanen ei löydä yksitäistä syytä viime aikojen hyville tehoilleen.

– Tyytyväinen olen ollut omaan peliini. Tietysti on aina parannettavaa, mutta minulla on menossa hyvä hetki. Kai sen tuuriakin vaatii, että on saanut menemään sisään.

Puolustajaa ei huoleta, vaikka hän on jättänyt tehotilastossa taakseen monta joukkueen nimihyökkääjää.

– Pisteiden tekeminen on aina monen asian summa. Joskus pakit tekevät, ja joskus hyökkääjät. Tietysti pakkien ensimmäinen tehtävä on puolustaa. Jos hyökkäyspäässä saa tehoja, on se aina vain plussaa.

Tehopuolustaja ei ole asettanut itselleen pistetavoitetta.

– Joukkue edellä pelataan, vasta sitten tulevat yksilöt. Yleensä kun joukkue pärjää, yksilötkin nousevat esille.

Dufvan tulo ei ole Viljasen mukaan muuttanut homman perusteita, vaan uuden valmentajan ote näkyy monissa pienissä asioissa.

– Olemme heittäytyneet aiempaa enemmän peliin. Dufva on saanut revittyä irti enemmän potentiaalia, joka meissä on ollut koko kauden, mutta sitä ei ole saatu aiemmin esiin. Jokainen pelaaja ymmärtää roolinsa ja pelaa joukkueen etujen mukaisesti. Juttu ei ollut alkukaudellakaan kiinni isoista asioista, mutta nyt on hyvä draivi päällä.

Viljanen sanoo uskovansa edelleen playoff-paikkaan.

– Pelejä on vielä paljon jäljellä, joten mikä vain on mahdollista. Tahdin pitää kuitenkin jatkua tämmöisenä eli enemmän voitetaan kuin hävitään. Pitkiin tappioputkiin ei ole enää varaa, joten pelin pitää olla uomissaan koko ajan. Oikotietä onneen ei ole, vaan ainoastaan kovan työn kautta voimme taistella pisteistä.

Ilves-ottelusta Viljanen ennustaa kovatempoista kamppailupeliä.

– Pyrimme vastaamaan rynnistykseen. Erikoistilanteet ovat isossa roolissa ja puolustuspäässä pitää olla hereillä, sillä heillä on paljon taitavia jätkiä. Vastahyökkäyksillä pitää iskeä kaverin päätyyn ja saada siellä myllyä pyörimään. Muuta lääkettä ei ole kuin hommien kova paiskiminen, jos Ilvekseltä meinataan pisteitä ottaa.

Sport saanee Ilves-peliin takalinjoilleen myös vahvistusta sairastuvalta, sillä kanadalaispuolustaja Paul Geiger on urheilutoimenjohtaja Markus Jämsän mukaan jälleen pelikuntoinen.

– Hän on harjoitellut joukkueen mukana pari päivä ja palaa todennäköisesti keskiviikkona kehiin.

Jämsän mukaan myös Steven Seigon paluu puolustuslinjoille on enää pienestä kiinni.

– Seigo on vielä pikkuisen toipilaana, mutta ensi viikolla paluu alkaa olla lähellä.

Huonoja uutisia urheilutoimenjohtajalla on kerrottavana sen sijaan hyökkäyspäästä. Sportin toiseksi paras pistemies Roope Talaja lienee poissa Ilves-pelistä. Jämsän mukaan poissaolo ei ole pitkäaikainen.

Jämsä korostaa, että joukkueella on edessä tällä viikolla kaksi todella kovaa kotipeliä. Perjantaina Kuparisaareen saapuu liigaa selvästi johtava Oulun Kärpät.

– Meidän täytyy olla valmiina näihin peleihin. Toivottavasti saamme halliin hyvän meiningin ja yleisö tulee auttamaan joukkuetta.

Jämsä sanoo, että Sportin pitää pystyä keskiviikkona vastaamaan mainiossa lennossa olevan Ilveksen kovaan liikkeeseen ja hyökkäyspelaamiseen.

– Joukkueen täytyy puolustaa hyvin niin kuin olemme tehneet viime peleissä. Meidän pitää myös pystyä käskemään peliä kotikaukalossa toteuttamalla omaa hyvää peliämme. Tiukka ja kova vääntö on edessä.

Pohjalaisella on keskiviikkona aikaistettu painoaikataulu, joten otteluselostus Ilves-pelistä ei ehdi torstain lehteen. Juttu on kuitenkin tilaajien luettavissa jo keskiviikkoiltana verkkolehdestä osoitteessa www.pohjalainen.fi.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi