Tilaajalle

Vaikean kesän taakseen jättänyt painiässä Petra Olli tähyää jo tiukasti kevään olympiakarsintoihin

SEINÄJOKI

Suomalaisen painin ykköstähti Petra Olli , 25, joutui jättämään syyskuun MM-kisat väliin terveyshuolien vuoksi. Samalla paikkajahti ensi vuoden olympialaisiin meni uusiksi.

– Kesästä on selvitty ja eteenpäin mennään. Viimeinen puolitoista kuukautta on ollut ihan laadukasta tekemistä, Olli kertoo.

Vuonna 2018 Lappajärven Veikkojen edustaja saavutti EM- ja MM-kultaa, mutta tänä vuonna oli vaikeampaa, vaikka EM-pronssia tulikin.

– Viime vuosi oli kultainen ja tämä vähän erilainen. Toivotaan, että joka toinen vuosi olisi vähän parempaa.

Toukokuun kansainvälisellä harjoitusleirillä Kuortaneella Ollille tuli nilkkavamma, eikä alkukesän leiri itänaapurissakaan mennyt putkeen.

– Tammikuun yhdeksän päivän leiri Venäjällä on tähän mennessä ainoa, jolla olen tänä vuonna ollut koko pätkän kunnossa.

Kesällä ei päästy harjoittelussa kunnon vauhtiin, kun korvatulehdukset vaivasivat.

– Mieli oli välillä maassa ja usko meinasi loppua, kun mietin, että tuleeko tästä mitään. Sotshin-leiri kuukautta ennen MM-kisoja osoitti viimeistään sen, että ratkaisuja piti tehdä. En ollut valmis kisoihin ja hyvässä yhteisymmärryksessä valmentajien kanssa päätös tehtiin, Olli kuvailee.

MM-kisoissa oli jaossa ensimmäiset paikat Tokioon ja se toi tapahtumalle erityistä painoarvoa.

– Harmittaahan se. Painijoilla ei ole vielä yhtään olympiapaikkaa.

Seuraava tilaisuus on maaliskuussa Budapestissa käytävässä Euroopan karsintaturnauksessa, jossa pitää edetä finaaliin asti.

– Kaiken pitää mennä ihan nappiin. Yhtenä päivänä täytyy voittaa neljä ottelua, Olli summaa pelin hengen.

Kisakunto on tarkoitus viritellä kohdalleen osallistumalla tammikuussa johonkin kansainväliseen turnaukseen ja helmikuussa EM-kisoihin.

– Minulla on tältä vuodelta vain kaksi kisaa, joten tarvitsen ottelutuntumaa. Vaikka EM-matolla ei olympiapaikkoja jaeta, niin arvokisat kiinnostavat aina.

Menestys viiden renkaan kisoissa kiehtoo Ollia, vaikka häneltä löytyy jo kuusi arvokisamitalia maailmanmestaruutta myöten.

– Siihen joukkoon haluaisi vielä saada täydennystä. Kaikki on omissa käsissä ja riippuu siitä, paljonko työtä tehdään. Mahdollisuuksia on vaikka mihin.

Vaikeudet tuntuvat selätetyiltä.

– Heti kun MM-kisat loppuivat, tuli sellainen olo, että niille en voi enää mitään. Nyt pitää vaan keskittyä tulevaan. Minulla on vielä kuitenkin niin paljon annettavaa tälle lajille, molskiässä miettii.

Harjoittelun rytmitys on Ollin kohdalla entistä tärkeämpää. Omaa kroppaa on osattava kuunnella ja viestittää tuntemuksista valmentajille.

– Joskus pitää osata avata suunsa ja sanoa, että nyt tulee paini korvista ulos. Tiedän itse parhaiten, miltä minusta oikeasti tuntuu.

Virolainen Ahto Raska ja venäläinen Maksim Molonov vastaavat tuttuun tyyliin Ollin harjoittelusta. Joulukuussa lähdetään pariksi viikoksi hakemaan riittävän kovia harjoitusvastustajia ja matka suuntautuu todennäköisesti Kiinaan.

Tiimiin kuuluva virolaispainija Epp Mäe otti MM-kisoista pronssia ja nappasi olympiapaikan.

– Siitä tuli ihan hyvä fiilis, koska olen ollut hänen prosessissaan mukana. Ei tämä meidän vuosi ihan katastrofi ollutkaan, Olli tuumii.

Videolla Petra Olli kertoo kuulumisiaan.

 

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi