Tilaajalle

Tehokkaasti maaleja takonut Happee iski SPV:n tylysti kumoon Salibandyliigassa

SEINÄJOKI

SPV–HAPPEE 3–8 (1–5, 1–3, 1–0)

Seinäjoen Peliveljet kärsi melkoisen rökäletappion miesten Salibandyliigassa. Tehokkaasti maalipaikkansa hyödyntänyt Jyväskylän Happee oli kamppailussa täysin omaa luokkaansa.

Heti pelin alku kertoi, mitä oli luvassa. Happeen Lassi Kotovaara iski reikäpallon SPV-vahti Eero Kososen taakse jo 20 sekunnin jälkeen. Vaikka Jyrki Holopainen tasoitti, niin erä kulki täysin Happeen merkeissä. Saku Liikka vei vieraat jälleen johtoon ja Juuso Heikkinen jatkoi vain 15 sekuntia myöhemmin. 1–5-taukolukemat varmistuivat Eemil Ukkosen ylivoimaosumalla ja Ilmari Aarelan upealla kaukovedolla.

Tahti ei muuttunut toisessakaan erässä, eikä kotijoukkueen tilannetta helpottanut Matias Lintulan avauserän lopussa saama viiden minuutin jäähy väkivaltaisuudesta. Isäntien Juuso Keskisen kavennus 2–8:aan oli laiha lohtu.

Päätöserään SPV:n maaliin tuli Rasmus Hasu, joka selvisi takaiskuitta. Seinäjokelaisilla oli pieni etsikkoaika, kun Happee otti kaksi jäähyä putkeen, mutta yleensä tehokas ylivoimapelikään ei toiminut Markus Laakso pelattua huippupelin Happeen maalilla. Erävoitto kuitenkin irtosi, kun Sami Koski osui SPV:n pelatessa lopussa ilman maalivahtia.

Energisesti pelannut Happee oli parempi pelin jokaisella osa-alueella.

– Hävisimme alusta asti kaksinkamppailuja ja Happee tuli hyvin meidän paineen alta pois. Se oli myös omaa huonouttamme, kun emme pystyneet toteuttamaan omaa peliämme niin kuin olisi pitänyt, Keskinen mietiskeli.

Myös A-pojissa pelaavalla hyökkääjällä oli tiivis viikonloppu.

– Perjantaina oli pari treeniä ja lauantaina treenit ja peli, joten tapahtumia on ollut.

SPV voi kuitenkin päästä joulutauolle hyvissä tunnelmissa, koska se kohtaa vielä perjantaina Classicin Suomen cupissa.

– Vastassa on tämän hetken maailman paras seurajoukkue. Jos tällä lailla pelataan, niin sen jälkeen näyttää aika kamalalta tulostaululla. Jotakin tässä täytyy keksiä. Asenteestakin se on varmasti aika paljon kiinni, Keskinen pohdiskeli.

Komea vierasvoitto maistui jyväskyläläisille.

– Iso kiitos joukkueelle, että jaksoimme painaa 60 minuuttia isosti hommia. 17 äijää oli kenttäpelaajista mukana ja kaikilla oli vastuuta. Tämä oli varmasti yksi ehjimpiä 60-minuuttisia, mitä olemme tällä kaudella vetäneet, Happeen päävalmentaja Mikko Lehto myhäili.

SPV näytti kentällä väsyneeltä, mutta päävalmentaja Tommy Koponen uskonut sen johtuneen kovasta harjoituskuormasta.

– Meillä oli ihan normaali määrä harjoituksia yhden pelin viikkoon. Enemmän tarttuisin meidän peli-ilmeeseemme. Se on mysteeri, mitä siinä tapahtui. Ohipeliksi tämä meni, Koponen ruoti.

Katse kääntyy seuraavaksi odotettuun cupin puolivälierään.

– Tällä esityksellä ei ole paljoa tiedossa, mutta urheilussa on tietenkin aina kaikki mahdollista. Sitä peliä täytyy nyt lähestyä aika nöyrästi, Koponen tähdensi.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi