Tilaajalle

”Tapasimme juhlavasti Juustoportissa” – täällä käynnistyivät tunnustelut SJK:n uuden päävalmentajan pestaamiseksi

SEINÄJOKI

Kunhan uusi joukkue on valittu, pitäisi uuden päävalmentajan mukaan ensi keväänä faneille esiintyä aktiivinen, aggressiivinen ja hyökkäyshenkinen SJK.

Kahden vuoden ja yhden optiovuoden mittaisen päävalmentajasopimuksen Seinäjoen Jalkapallokerhon kanssa sopinut Jani Honkavaara tulee tuuliselle paikalle. Kuopion Palloseuran liigamestariksi juuri luotsannut Honkavaara luottaa kuitenkin edistyvänsä joukkueen kanssa vuosi vuodelta niin, että menestys johtaa huipulle asti.

Menestys voi Honkavaaran mukaan tulla vain miehistöllä, joka treenaa lähellä rajojaan. Siten taidot pelissä kehittyvät paremmiksi. Työ alkaa nykyisen valmennustiimin voimin.

– Haluan ottaa valmennuksen haltuun aluksi itse, sanoo UEFA Pro -koulutuksen saanut Honkavaara.

SJK:n pelaajapöydässä olisi tilaa myös nykyistä nuoremmille tekijöille, kun moni pelaaja vaihtuu. Törnävän Pallon entinen juniori tuntee seuran vankan nuorisotyön.

KuPSin yksi menestystekijä oli se, että joukkueen nuoret pelaajat pystyivät nostamaan merkittävästi tasoaan kauden aikana.

– Nuoret pelaajat pystyvät tähän, kun taas kokeneemmat yleensä pitävät tasonsa. Mutta jos avainpelaajat suoriutuvat odotettua heikommin kentällä, on liigassa vaikea kohota keskikastia ylemmäksi.

Honkavaara haluaa soveltaa Seinäjoelle synergiaa, joka oli käytössä edustusjoukkueen ja akatemiajoukkueen kesken Kuopiossa. Siellä akatemia pääsi harjoittelemaan edustuksen kanssa.

– Näin taso nousi nuorilla pelaajilla lähes huomaamatta. Seinäjoella kaikki nuoret tuskin harjoituksiin mahtuvat.

Loppuvuosi on kotimaisten pelaajahankintojen aikaa, ulkomaalaiset valitaan tammikuussa.

Ensi tapaaminen Honkavaaran ja SJK:n teknisen johtajan Richard Dormanin kesken tapahtui vain noin kuukausi sitten suositussa tauko- ja ostospaikassa Kolmostien varrella.

– Tapasimme juhlavasti Juustoportissa Jalasjärvellä. Se oli sopivasti puolivälissä Richardin Vaasaa ja mökiltäni Kihniöstä, kertoo Honkavaara maaottelutauon aikaisesta kohtaamisesta pieni virne kasvoillaan.

Keskustelut alkoivat yleisellä tasolla, mistäs muusta kuin jalkapallosta. Pian molemmat jakoivat yhteisiä mielikuvia aiheesta.

Toisen maaottelutauon aikana puhe SJK:n edustajien kanssa lopulta sai aluksi hieman epäilevän valmentajan luottavaiseksi. Neuvottelut liiketoimintajohtaja Sami-Petteri Kivimäen ja Dormanin kanssa vakuuttivat Honkavaaran yhteisestä näkemyksestä ja riittävästä tuesta toiminnalle.

– Tajusin, että haluan olla mukana tässä joukkueessa. Uuden nousun tavoittelu, mutta myös paluu parinkymmenen vuoden jälkeen takaisin Seinäjoelle, sai minut malttamattomaksi ryhtyä tähän. Toivottavasti perhekin tulee pian perässä Seinäjoelle.

Honkavaaran valmennusuran huippukohtia

2009 Helsingin IFK:n päävalmentajaksi. Valmensi joukkueen Ykköseen 2010

2012 Kakkosessa pelanneen helsinkiläisen Gnistanin päävalmentajaksi. Uudestaan HIFK:n päävalmentajaksi, kun joukkue oli tippunut takaisin Kakkoseen kaudeksi 2013

Joukkue nousi heti takaisin Ykköseen ja seuraavalla kaudella suoraan Veikkausliigan kaudeksi 2015

2016 kausi alkoi heikosti ja HIFK erotti hänet heinäkuussa 2016

SJK halusi Honkavaaran mukaan Simo Valakarin johtamaan valmennusryhmään jo 2016. SJK:n myötämielisyydellä KuPS:n kanssa päävalmentajasopimus kaudesta 2017, jolloin tuli hopeaa, 2018 pronssia ja 2019 Suomen mestaruus

Toinen seinäjokelainen mestarivalmentaja. Jussi Ristimäki voitti Suomen mestaruuden Ilveksen valmentajana 1983 ja FC Jazzissa 1993

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi