Tämä mies on Suomen kenttien kovakouraisin lentopalloilija

Kokkolan Tiikerien hakkuri Olli-Pekka "Lelu" Ojansivu, 28, muistaa viime syksyn kauan. Ensin tuli mahdollisuus päästä ammattilaiseksi Brasiliaan, mutta kuvio kariutui. Sen jälkeen Ojansivu joutui mykoplasman kouriin.

Ojansivu johdatti lauantaina Hämeenlinnassa Tiikerit Suomen cupin finaaliin. Ojansivu oli pelin ratkaisija, sillä hän syötti yhdeksän ässää.

– Hyvää pelaamista erissä, jotka voitimme. Luulimme kai, että kolmaskin erä tulee muka helpolla. Syöttö on ollut hakusessa, Ojansivu sanoi.

– Minulle syksy oli paska, kun en pystynyt pelaamaan enkä treenaamaan. Olin mykoplasman takia hapoilla, Ojansivu tuumaa.

Lokakuun EM-kisojen jälkeen Ojansivu meni verikokeisiin, jossa mykoplasma todettiin.

– Minua rupesi huippaamaan, väsytti eikä pystynyt tekemään oikein mitään. EM-kisojen ja tammikuisten olympiakarsintojen välisen treenimäärän voi laskea kahden käden sormilla. Selvisin olympiakarsinnoista ihan jees, sillä ne olisivat voineet mennä paljon huonomminkin.

Ojansivun mukaan mykoplasma on kurissa, sillä hän pystyy nyt pelaamaan.

– Treenaaminen on varovaista. Pelaaminen on tärkeintä. Syksy oli pääkopalle kovaa aikaa.

– Mykoplasmaan ainoa hoito on lepo. Hölmöilin, sillä minun olisi pitänyt levätä suoraan 3-4 viikkoa. Söin kolme kuuria pillereitä, mutta niiden hyöty on vähän hakuammuntaa. Osalle auttaa, osalle ei.

Ojansivu sai tarjouksen heti EM-kisojen jälkeen lähteä pelaamaan Brasiliaan.

– En ottanut mitään stressiä. Tiesin melkein heti, ettei kuvio tule onnistumaan. En jaksanut mitään hirveätä haloota nostaa. Se olisi ollut hieno homma, mutta olisin varmaan tullut kahden viikon päästä koneella takaisin Suomeen.

– Kuvion kariutuminen saattoi olla onni onnettomuudessa. Se ei ollut maailmanloppu, sillä ihan vielä ei ole viimeiset pelivuoteni.

Ulkomaille päästävä

Ojansivulla on menossa neljäs kausi Tiikereissä.

– Haluan lähteä ulkomaille. Se on realistisempaa, sillä maajoukkuepelit ovat auttaneet. Seura ratkaisee paljon. Seuran on hoidettava asiansa kunnolla.

Ojansivun perheeseen syntyi jälkikasvua pari viikkoa sitten.

– Perheeseen kuuluu kaksi tytärtä ja puoliso. Maan pitää olla sellainen, mihin voin viedä koko paketin, Ojansivu sanoo.

STT

Olli-Pekka Ojansivu

- syntynyt 31. joulukuuta 1987 Vammalassa

- avioliitossa, kaksi lasta

- pituus 197 cm

- miesten maaotteluita 155

- seurat: FC-57 Äetsä (II div.), Vammalan Lentopallo, Pielaveden Sampo, PAOK (Kreikan liiga), Toulouse (Ranskan liiga), Belediye (Turkin liiga), Pietarin Avtomobilist (Venäjän liiga), Constanta (Romanian liiga), Kokkolan Tiikerit.

- SM-kulta 2009, 2013, 2015, SM-hopea 2008, 2014

- Suomen cupin voitto 2007, 2008, 2013, 2014

- Kauden 2014-15 lentopalloilija Suomessa

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi