Tilaajalle

SPV:n A-pojat hurjassa kunnossa – ”Äijät ovat omistautuneita asialle”

SPV–NOKIAN KRP 11–10 (6–3, 2–3, 3–4)

Seinäjoen Peliveljet porskuttaa salibandyn A-poikien SM-sarjan kärjessä.

Joukkueen voimahahmo Riku Hakanen sanoo, että menestyksen salaisuutena on jokapäiväinen arkityö. Pojat treenaavat laadukkaasti ilman laiskottelua.

– Äijät ovat omistautuneita asialle.

SPV:n materiaali on laaja, sillä ringissä on kolmisenkymmentä pelaajaa, joista muutama oli sunnuntaina miesten Salibandyliigan pelissä Oulussa, esimerkiksi A-junnujen pistepörssin kärki Juuso Keskinen. Samaan aikaan A-pojilla oli oma sarjapeli Seinäjoella Nokian KrP:tä vastaan.

– Miesten treeniringissä on jopa 8–9 A-junnua. Se varmasti kertoo materiaalimme tasosta.

SPV:n A-pojat ovat hävinneet toistaiseksi vain TPS:lle tällä kaudella, kun ottelu päättyi rankkarikisan jälkeen maalein 9–8 Turussa lokakuussa.

Hakanen sanoo, että Suomen mestaruus on SPV:n tavoitteena. Sitä ennen runkosarja on hoidettava hyvin loppuun asti.

Sunnuntaina Nokian KrP kaatui tapahtumarikkaan taiston jälkeen.

Ensimmäinen erä oli SPV:ltä hyvää pelillisesti, mutta toisessa peliajatus karkasi liikaa tunnepuolelle ja pelisuunnitelma vähän hajosi. Kolmanteen erään SPV sai koottua rivejään takaisin. Lopussa SPV oli liian passiivinen, ja vastustaja pääsi mukaan. Voitto kuitenkin tuli.

– Meillä oli yhtenäisempi joukkue, jolla myös yhteishenki oli parempi. Emme kitisseet tuomareille ja pystyimme lopussa rouhimaan kuusivitosen, Hakanen sanoo ja tarkoittaa lopussa ilman maalivahtia pelanneen Nokian KrP:n ylivoimapeliä.

Päävalmentaja Ville Manner myöntää, ettei valmistautuminen peliin ollut ihan normaali. Hän sai tietää puoli kymmeneltä lauantai-iltana, ketkä pojista ovat pelissä käytettävissä.

– Jos saamme nostettua junnuista paljon pelaajia edustukseen, en koe sitä lähtökohtaisesti ongelmana. Edustus edellä menemme, kuten aina. Totta kai se vaikuttaa välillä niin sanotusti A-junnujen iskukykyyn, mutta meillä on laaja rinki ja kaikki ovat tosi hyviä harjoittelijoita.

Joustavuutta ja monipuolisuutta löytyy.

– Esimerkiksi tänään meidän henkilökohtaisen pistepörssin kakkonen ( Aaro Tammiranta) pelasi pakkina.

Edustusjoukkueen lisäksi osa A-pojista pelaa kakkosdivarissa. Sunnuntainakin muutamia poikia meni oman pelin jälkeen auttamaan kakkosdivarijoukkuetta.

– Pyrimme pitämään kuormituksen järkevänä. Joskus se on inasen (vähän) liikaa, mutta katsomme tarkasti, että arkena tulee riittävästi lepopäiviä, Manner tähdentää.

Vielä ennen joulutaukoa SPV kohtaa tamperelaisen Classicin Seinäjoella.

– Oma pää pitää saada paremmin tukkoon. Jos kymmenen menee omiin, harvoin voittaa salibandypeliä, mutta tänään oli hyvä tehokkuuskin, Hakanen toteaa.

Hän on kuin miesjoukkueen Sami Koski, syöttökone. Nokialaisia vastaan Hakanen syötti neljä maalia ja teki yhden.

– Kun en itse osu, pakko on syöttää kavereille.

Edit. 8.12.2019 klo 20.11: Juttuun on lisätty Aaro Tammirannan nimi.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi