Tilaajalle

Sport tarjosi hienon kiekkoillan kauden ennätysyleisölleen – sarjakärki Kärpät kukistui

VAASA

SPORT–KÄRPÄT 2–1 (2–0, 0–0, 0–1)

Ilman suurimpia tähtiään loukkaantumisten ja maajoukkuekutsujen takia Vaasaan tullut Oulun Kärpät sai tuta valmentajanvaihdoksen jälkeen piristyneen Sportin hyvän nykykunnon jääkiekkoliigassa.

Sport taisteli kauden ennätysyleisönsä (3423) edessä erinomaisesti maalivahti Niko Hovisen johdolla ja yritys palkittiin hienolla voitolla tasapainoisen esityksen jälkeen.

Viime viikon makeat voitot Tapparasta ja Jypistä toivat lisää positiivista pöhinää Sportin ympärille, ja nopea paluu voittojen tielle keskiviikon tappion jälkeen antaa taas uskoa ja lisää virtaa tuleville viikoille.

Jos puuttui Kärppien riveistä päävalmentaja Mikko Mannerin lisäksi yli puolen tusinan verran avainpelaajia, niin kotijoukkueen kokoonpano oli lähes paras mahdollinen.

Puolustaja Steven Seigoa ei Sportin riveissä vielä nähty, mutta vielä keskiviikkona sivussa ollut Roope Talaja tuli ykkösketjun laitaan Juho Liuksialan paikalle. Muuten vaasalaisten kokoonpano oli sama kuin Ilves-pelin alussa, kun keskiviikkona kuuden ja puolen minuutin pelin jälkeen 0–3-tilanteessa vaihtoon otettu Hovinen sai taas aloittaa isäntien maalilla.

– Parasta oli, että tuli peli saman tien. Totta kai keskiviikon peli kutkutti jollain tasolla takaraivossa, mutta en ottanut siitä hirveästi stressiä. Mulla oli hyvä fiilis jo ennen peliä ja pitkässä juoksussa on ollut hyvä tatsi jo pidemmän aikaa, summasi illan ykköstähti Hovinen.

Ilves-pelin tapaista surkeaa alkua ei Kuparisaaren yleisön tarvinnut toista kertaa tällä viikolla nähdä, sillä perjantai-ilta, lähes täysi tupa ja vastassa ollut ylivoimainen sarjajohtaja Kärpät sytyttivät Sportin avauserässä erinomaiseen esitykseen.

Hyvä liike ja raikas ilme toivat kotijoukkueelle ensimmäisen palkinnon ajassa 7.43, kun Turo Asplund tarjoili namupassin takatolpalle ja Antti Erkinjuntti laittoi kiekon oikeaan osoitteeseen.

Jotain Sportin vahvasta peliintulosta kertoi myös se, että Hovinen joutui ensimmäisen kerran torjuntatöihin vasta kahdeksan ja puolen minuutin pelin jälkeen.

Vaasalaiset tuplasivat johtonsa avauserän puolivälin jälkeen. Paul Geiger löysi siniviivalta Toni Kallellan, joka tinttasi melko pienestä kulmasta lätyn sinne minne pitikin.

– Meille tapahtui edellisessä kotipelissä huono alotus, ja sitä vähän puitiin keskenään. Kaikki näki, että nyt oli eri meininki päällä ja saatiin viritettyä huipputempo ensimmäiseen erään. Saatiin ansaittu johto ja se olis voinut olla enemmänkin, ynnäsi Sportin päävalmentaja Risto Dufva.

Kärpät nosti tasoaan toiseen erään, ja avauserässä vain kaksi torjuntaa kirjannut Hovinen joutuikin tekemään useamman huipputorjunnan pitääkseen Sportin maalin puhtaana.

Sportin maali pysyi puhtaana yli 54 minuuttia, kunnes Jari Sailio suti maalin edestä paluukiekon tolppien väliin. Kun kotijoukkue kesti Hovisen johdolla Kärppien rynnistyksen loppuun asti, pääsivät vaasalaiset juhlimaan taas voittoa yhdestä sarjan kärkijoukkueista.

– Kova taistelupeli ja tiukkaa vääntöä. Oli kaiken kaikkiaan aika makee matsi. Halli täynnä ja sarjakärjestä tommonen taisteluvoitto. Mukava lähteä viikonlopun viettoon, tiivisti Hovinen.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi