Tilaajalle

S-Kiekon B-nuoret latoivat 15 maalia vastustajan verkkoon ja varmistivat nousun SM-tasolle

SEINÄJOKI

Seinäjoen S-Kiekko teki kovan tempun nousemalla jääkiekon B-nuorten alempaan SM-jatkosarjaan. Nousu varmistui sunnuntaina, kun S-Kiekko murskasi mestiskarsinnan lohko 3:n päätöskierroksella Kalajoen JHT:n peräti maalein 15–0.

– Pojat onnistuivat mahtavasti. Viimeiseen peliin oli kovat panokset, koska se piti voittaa yhdeksällä maalilla, S-Kiekko juniorien toiminnanjohtaja Antero Kangas huokailee.

Kuopiolainen KalPa Akatemia päätyi 24 ottelun sarjassa tasapisteisiin S-Kiekon kanssa, mutta parempi maaliero ratkaisi suoran nousun seinäjokelaisten eduksi.

Saavutus on historiallinen.

– Tässä muisteltiin, etteivät B-junnut ole pelanneet SM-sarjassa kuin silloin, kun olin itse B-junnu vuonna 1987, mutta se oli vähän erilainen SM-sarja silloin. Tämä on astetta parempi saavutus, Kangas myhäilee.

Tyytyväinen on myös S-Kiekko juniorien valmennuspäällikkö Tuomas Takala.

– Siinä ovat valmentajat tehneet jo pitempään hyvää duunia joukkueen kanssa. Arki on ollut laadukasta. Kasassa on hyvä valmennusryhmä ja muut toimihenkilöt joukkueen taustalla, Takala painottaa.

Pienellä ryhmällä on päästy pitkälle.

– Mukana on S-Kiekon omia kasvatteja sekä maakunnasta tulleita pelaajia, jotka ovat sitoutuneet hommaan.

Takalan mukaan on tärkeää näyttää, että B-juniorienkin tasolla Seinäjoella pystytään pelaamaan SM-sarjaa.

– Uskallamme unelmoida ja pyrimme tekemään laadukasta työtä, eikä täältä tarvitse kiiruhtaa liian aikaisin mihinkään. Tämä on myös näyttö siitä, mihin voidaan yhteistyössä maakunnan seurojen kanssa päästä.

B-nuorten päävalmentajana toimiva Jukka Hakala tuo esiin joukkueen yhtenäisyyden.

– Tänä vuonna joukkueen henki ja yhtenäinen ilme ovat olleet erittäin iso asia. Se on ollut ihan poikkeuksellista omalla valmentajaurallani, Hakala tähdentää.

Joulun jälkeen alkavassa alemmassa SM-jatkosarjassa on luvassa 18 kovaa peliä. Mukana on liigaseurojakin. Sarjan paras pääsee karsimaan viimeisestä pudotuspelipaikasta ja kuusi parasta pääsee suoraan ensi kauden SM-alkusarjaan.

– Menemme peli kerrallaan ja keksimme kyllä joukkueen kanssa jonkun tavoitteen, Hakala arvelee.

Saavutuksesta otetaan ilo irti, mutta paluu arkeen on edessä jo tiistaina, kun treenit jatkuvat.

– Laakereilleen ei voi jäädä lepäämään, koska kausi on pahasti kesken. Uudella sarjatasolla tempo nousee ja vastustajat kovenevat.

Seinäjoelta on aina löytynyt lahjakkaita kiekkoilijoita, mutta moni on lähtenyt jo varhaisessa vaiheessa isompiin ympyröihin.

– Tästäkin B:n ikäluokasta seitsemän poikaa taitaa tällä hetkellä pelata muualla. Se mielestäni korostaa tätä saavutusta, Hakala tuumii.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi