Tilaajalle

Ruuskalle iso rooli?

SEINÄJOKI

Miesten Superpesiksessä pelaava Vimpelin Veto koki syksyn siirtomarkkinoilla kovan kolauksen, kun seitsemän etenijäkuninkuutta vienyt Sami Haapakoski lähti Pattijoen Urheilijoihin.

Onko Vedossa alkamassa uusi aikakausi ja isompi uudistus?

Vedon toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujala sanoo, ettei dramaattisia muutoksia tapahdu. Lukkari Janne Heimonen vielä empii uransa jatkoa, ja Kujalan mukaan nyt näyttää siltä, että jo viime kaudella varalukkarina ollut jokeritykki Perttu Ruuska on nousemassa lukkariksi.

– Meillä on myös omia nuoria pelaajia täyttämässä Haapakosken paikkaa. On montakin pelaajaa, jotka ovat hyviä räpylämiehiä.

Esimerkiksi Perttu Olli ja Ville Takala ovat vaihtoehtoja kakkosvahtina pelanneen Haapakosken tontille.

– Nämä ovat seurajohdon vaihtoehtoja, mutta pelinjohtajalla on aina huomattavasti enemmän vaihtoehtoja.

Päättyneellä kaudella Kouvolan Pallonlyöjät katkaisi pronssiottelussa Vedon kymmenen vuoden mitaliputken.

Ensi kaudella Veto pyrkii takaisin mitalikantaan.

Seinäjoen JymyJusseista Koskenkorvan Urheilijoihin siirtyi Miika Anttila, Alajärven Ankkureista Jouni Mäki, Vähänkyrön Viestistä Jaakko Erkkilä ja Hyvinkään Tahkosta linjamies Aku Kettunen.

– Pelaajapakka on nyt valmis. Aku oli viimeinen niitti. Meillä on mahdollisuuksia kahdeksan joukkoon, Koskenkorvan pesäpallojaoston puheenjohtaja Jukka Latvala toteaa.

Juho Toivola siirtyi Koskenkorvalta Imatralle ja Kristian Malikine Hyvinkäälle.

Anttilan lisäksi JymyJusseista lähti Juuso Myllyniemi, jonka uusi seura on tamperelainen sarjanousija MansePP.

Koskenkorvan Urheilijoissa pitkään pelannut kovakätinen Mikko Kytömäki on JymyJussien uusin vahvistus. Kytömäki pystyy pelaamaan "pompun tappajana" ja tarvittaessa myös takakentällä. Seura neuvottelee jatkosopimuksista vielä Mikko Haukkalan ja Ville Viidan kanssa.

– Tavoitteenamme on olla aidosti entistä lähempänä neljän parhaan joukkueen tasoa. Nyt tulee todella herkullinen sarja, sillä on kahdeksan tasaista joukkuetta, ja puolivälierissä voi käydä ihan kuinka vain. Vain Joensuusta voi sanoa, että se on neljän joukossa, JymyJussien veturi Ossi Viljanen pohtii.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi