Tilaajalle

Pelaajakuhinaa maakunnan seuroissa

SEINÄJOKI

Naisten Superpesiksessä pronssia taistellut Lapuan Virkiä sai kovan vahvistuksen, kun kolminkertainen Itä–Länsi-lukkari Niina Härkönen liittyi ryhmään.

Uusia kasvoja ovat myös Porista tullut Oona Liimatainen ja Seinäjoen Riina Kerola.

– Meillä on nyt 15 sopimusta, ja lisäksi tulee muutama haastajapelaaja nuoremmista. Viime vuonna Mailattaret oli meidän farmiseura, ja se on myös nyt ykkösvaihtoehtomme, superpesisjoukkueen yhteyshenkilö Timo Kankaanpää toteaa.

Virkiä mielii myös ensi kaudella mitalikahinoihin.

Virkiästä Seinäjoen Maila-Jusseihin lähtivät Anna Honkala ja Silja Syrjälä.

SMJ menetti Riina Kerolan lisäksi Laura Kerolan, jonka uusi osoite on Hyvinkään Tahko.

– Tulopuolella on nuorempaa kaartia, 16–18-vuotiaita tulevaisuuden lupauksia lähialueelta, Hämeenkyröstä ja Kajaanista, SMJ:n puheenjohtaja Jussi Järvinen sanoo.

Seura käy vielä neuvotteluja yhden viime kauden pelaajansa kanssa.

Naisten Ykköspesikseen pudonnut Lappajärven Veikot on Facebook-sivuillaan luvannut tiedottaa ensi kauden pelaajaringistään ja valmennuksestaan tällä viikolla.

Vaasan Mailattarien naisten ykköspesisjoukkue jatkaa pitkälti viime kauden rungollaan.

– Meillä on vähän tulijoita ja vanhaa kaartia, joka on jatkamassa. Poistuvia on vain yksi, joka menee armeijaan. Seura julkaisee nimilistat jossain vaiheessa, valmennuksessa muun muassa Petri Heikkisen kanssa oleva Sami Rintamäki sanoo, eikä paljasta nimiä vielä tässä vaiheessa.

Pelinjohtopuolelle Mailattaret hakee vielä "sparraajaa".

Jalasjärven Jalaksen naisten ykköspesisjoukkueen rakentaminen on vielä kesken, eikä seura toistaiseksi tiedota sopimuksistaan.

Miesten Ykköspesiksessä sarjapaikkansa säilyttänyt Vähänkyrön Viesti jatkaa lähes samalla kokoonpanolla. Toistaiseksi ainoastaan Koskenkorvan Urheilijoihin siirtynyt Jaakko Erkkilä on jättänyt joukkueen. Uutena rinkiin on liittynyt oma kasvatti Eetu Keskinen.

– Verkkoja on yhä vesillä (pelaajaneuvotteluissa). Meillä on myös farmiyhteistyösopimus Vimpelin Vedon kanssa, Viestin pesäpallojaoston puheenjohtaja Hannele Taanonen iloitsee.

Historiallisesti ensimmäisen kerran miesten Ykköspesikseen noussut Alavuden Peli-Veikot jatkaa pitkälti viime kauden rungollaan. Mikko Kytömäki lähti JymyJusseihin, mutta Seinäjoelta Alavudelle tuli koppariksi Juuso Jokinen. Seura jatkaa yhä pelaajaneuvotteluja.

– Nyt näyttäisi siltä, että teemme farmisopimuksen JymyJussien kanssa. Päätavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen, pelinjohtaja Toni Juurakko kertoo.

Miesten Ykköspesikseen pudonnut Alajärven Ankkurit on koonnut pelaaja- ja taustaryhmäänsä kaikessa hiljaisuudessa.

– Eilen (maanantaina) saimme lisää sopimuksia ja perjantaina ja lauantaina kirjoitamme lisää. Varmasti tiistaina laitamme kaikki julki, kun saamme kaikki selville, Ankkurien sopimusneuvottelija Ahti Joensuu kertoo.

Hän ei halua puhua nimistä, mutta joukkue on noin 80-prosenttisesti alajärveläinen. Se pohjautuu SM-pronssia voittaneisiin B-poikiin ja muutamaan vanhempaan pelaajaan, jotka pelasivat Superpesiksessä. Joukkueen keski-ikä voi olla jopa alle 20 vuotta, ja talouttaan parantava seura haaveilee noususta vasta 2–3 vuoden päästä.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi