Mika Kallio kävi säväyttämässä Kauhajoella

Pitkään Suomen moottoripyöräilyn kärkinimenä pyörinyt Mika Kallio lensi Espanjan Valenciasta talvitesteistä Suomeen ajaakseen jäärata-ajon SM-osakilpailuissa. Ensimmäinen stoppi oli lauantaina Kauhajoen Nummijärvellä, missä ajettiin kauden kolmanneksi viimeinen osakilpailu.

Kallio näytti muille ajamisen mallia ja nappasi erävoittoja kerta toisensa jälkeen. Mies itse näkee jäärata-ajon hyvänä harjoituksena leipäammattiaan varten.

– Tämä on hyvää treeniä päälajiani varten. Pyörän käsittelytaito harjaantuu jäällä hyvin ja tässä myös kehittyy ajosilmä. Kun aikaa löytyy ja olen Suomessa, niin pyrin aina tulemaan näihin kisoihin, Kallio kertoi.

Kallio on kokenut moottoripyöräilijä, joka on viihtynyt myös jäällä uransa alkuajoista lähtien.

– Suomen kesät ovat niin lyhyitä, että talvisin on täytynyt keksiä keinoja pitääkseen ajotuntumaa yllä. Jäärata on se, mistä urani on alkanut ja sieltä olen siirtynyt kesän RR-touhuihin.

Kallio ajoi vielä viime kaudella Moto2-luokassa, mutta maaliskuussa alkavalla uudella sesongilla häntä ei nähdä kilpailuissa mukana. Hän toimii tulevalla kaudella KTM:n testikuljettajana, sillä tallin tavoitteena on kehittää Kallion avulla kilpailukykyinen pyörä MotoGP-luokkaan vuodeksi 2017.

– Kaikki on vielä alkutekijöissä, mutta meillä on vuosi aikaa kehittyä. Aika näyttää, mihin päädymme, Kallio tuumasi.

TONI RAJAMÄKI

Kommentoi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi