Tilaajalle

Maastohiihdon piirikunnallinen kisa-avaus Joupiskalla laajeni yli 200 osanottajan koitokseksi

Seinäjoen Jouppilanvuoren ensilumen ladulla hiihdettiin lauantaina kuluvan talven ensimmäiset kisat, Kaamoshiihdot. Läntisen Suomen olemattomat lumiolot paisuttivat alunperin piirikunnallisen kilpailun yli 200 osanottajan koitokseksi, johon saapui hiihtäjiä Etelä-Suomestakin.

Osanottajia saapui ympäri Etelä-Pohjanmaata ja Pohjanmaata ja siihen päälle vielä muualta Suomesta aina Etelä-Suomea myöten. Osanottajia Seinäjoen Hiihtoseuran järjestämässä kilpailussa oli kaikkiaan 204, ja hiihtotapana oli vapaa.

Naisten 4,6 kilometrin kisan ykkönen oli Vaasan Hiihtäjien kokenut Heidi Lindfors ajalla 13.42,1. Nopeimmin naisten 4,6 kilometrin matkan taittoi kuitenkin 20-vuotiaiden sarjan voittaja, Pargas IF:n Anni Lindroos. Hänen aikansa oli 13.03,1.

Myös miehissä 9,2 kilometrin matkalla nopein oli 20-vuotiaiden voittaja, Teuvan Rivakan Petteri Mattila ajalla 23.52,8. Yleisen sarjan ykkönen, IF Åsarnan Viljam Knif käytti 9,2 kilometrin taittamiseen ajan 23.55,8.

16-vuotiaiden poikien 4,6 kilometrillä närpiöläisen Kraftin Lukas Kuuttinen oli ylivoimainen voittaja ajallaan 12.13,5. Hän kukisti toiseksi tulleen Kyrön Voiman Akseli Latvalan yli 40 sekunnilla.

16-vuotiaiden tyttöjen ykkönen oli Seinäjoen Hiihtoseuran Sini Hietamäki. Tässä sarjassa matka oli tasan 4 kilometriä.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi