Tilaajalle

Kuudella miehellä taistellut Kobrat kukisti sarjakärki Salon Vilppaan

LAPUA

KOBRAT–VILPAS 90–84 (43–40)

Kobrat aiheutti Korisliigassa kauden ensimmäisen tappion Salon Vilppaalle hienon ja yllättävän esityksen jälkeen. Lapualaisten voiton arvoa nostaa se, että Kobrat joutui pelaamaan lähes koko ottelun vain kuudella pelaajalla, kun isäntien riveistä puuttuivat sairastuvalla olevat joukkueen avainpelaajiin kuuluvat Lauri Toivonen ja Juho Lehtoranta.

– Potentiaalia tässä joukkueessa on paljon ja aina kun olemme pelanneet pelin sisällä hyvin, niin olemme tosi hyviä ja vastaavasti, kun tulee huonoja jaksoja, niin emme ole silloin kovin hyviä. Kun karsimme huonoja jaksoja ja pidennämme hyviä jaksoja, niin tulemme olemaan jatkossa kova joukkue, Kobrien Antto Nikkarinen 24/4/3s) totesi.

– Oli ihan hyvä matsi meiltä. Hyödyttiin varmasti siitä, että Vilppaalla oli ollut ottelu toissapäivänä ja me pysyimme siksi nyt heidän vauhdissa mukana loppuun saakka, vaikka meillä oli kapeampi rotaatio. Meidän hyökkääminen oli aika lailla samanlaista kuin tähän saakka aiemmin, mutta joskus vain heitot paremmin sisään ja niin oli nyt. Paransimme myös huomattavasti kahdesta edellisestä pelistä puolustustamme ja siellä on varmasti ne meidän suurimmat kehityskohdat, Nikkarinen tuumi.

Kobrat ei antanut missään vaiheessa periksi maajoukkuetason miesten Juho Nenosen (8/5) ja Teemu Rannikon (8/3/8s) johtamalle Vilppaalle. Isompikokoisena salolaiset olivat vahvoja hyökkäyspään levypalloissa Jamuni McNearcen (18/11) johdolla. Vieraiden hyökkäyspään 22 levypalloa on todella paljon ja siihen Kobrien on kiinnitettävä jatkossa huomiota niin kuin Nikkarinenkin huomioi. Omassa päässä Kobrat napsi levypalloja sen sijaan mukavasti.

Kaikkiaan ottelu oli koko ajan vahvaa tekemistä kotijoukkueelta, eikä edes epävarmasti viheltäneen tuomariston tuomiota sekoittaneet isäntien peliä, mikä on osoitus henkisestä vahvuudesta. Loppupelin Kobrat klaarasi hyvin, vaikka siinä vieraiden kovan prässin alla välillä vaikeuksia oli. Joukkue ei kuitenkaan menettänyt missään vaiheessa uskoaan, vaan pelasi joukkueena Julien Lewisin (23/8/3s) ja Jordan Cappsin (26/6) oltua kapteeni Nikkarisen kanssa johtavassa asemassa.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi