Kobrat jatkoi vahvoja kotiesityksiään

Seitsemännen kotivoittonsa (10 ottelua) Korisliigassa ottanut Kobrat ei antanut loppiaisena käytännössä mitään mahdollisuuksia loukkaantumisista kärsivälle Kouvoille, sillä lapualaiset ottivat kotisalissaan selvän 20 pisteen voiton yhdestä heikosta erästä huolimatta.

Kobrat – Kouvot peli 81-61 (38-34)

– Pelasimme ensimmäisen erän loistavasti ja toisen puoliajan hyvin, mutta toinen erä ei ollut meiltä niin hyvä. Kaikkiaan esitys oli meiltä hyvä, sillä menetyksiä tuli edellisiin otteluihin verrattuna vain yhdeksän ja olimme levypalloissa selvästi vastustajaa vahvempia, Kobrien päävalmentaja Damion Dantzler toteaa.

Kobrien aloitus oli todella vahva, sillä kouvolalaiset olivat täysin altavastaajia ensimmäisen kymmenminuuttisen ajan ja kotijoukkueen 12 pisteen johtoa voidaan pitää turhan pienenä. Toinen erä oli lapualaisilta heikko, sillä pelaajat seisoskelivat ja menivät vieraiden kävelyvauhtiin mukaan. Niinpä Kouvot pääsi välillä jo Steven Pledgerin (27/5/2) johdolla pisteen päähän, mutta sen lähemmäksi eivät kymenlaaksolaiset onnistuneet pääsemään loppuaikana.

– Kouvot pelasi toisessa erässä hyvin, mutta meidän liike loppui. En tiedä mitä siinä oikein tapahtui. Jäätiinkö hyvän alun jälkeen odottamaan helppoa voittoa ja fokus peliin katosi vai mitä siinä tapahtui, Kobrien Tuomas Viertola ihmettelee.

Tauon jälkeen Kobrat karkasi reilun kymmenen pisteen johtoon ja piti sen varmasti loppuun saakka. Kotijoukkueen parhaana palkittiin ansaitusti jatkuvasti otteitaan parantava Lawrence Kinnard (16/8/2 syöttöä). Lapuan korkeimman pistemäärän nakutti totutusti Jamal Jones (27/4/3). Kobrissa oli monta onnistujaa. Heistä kokenut Damon Williams (11/11/4) oli elementissään viimeisessä erässä samoin kuin ilman pisteitä jäänyt, mutta hyvin viimeisen kymmenminuuttisen aikana Kouvojen Steven Pledgerin pihdeissään pitänyt Tuomas Viertola.

– Pledger oli vahva ja hyvä heittämään. Minut pantiin pitämään häntä, kun siihen piti saada tuoreita jalkoja. Kaveri oli vaikeasti pidettävissä ja kyllä hän varmaan teki minuakin vastaan pisteitä, mutta ehkä sain hänet jotenkin pidettyä. Tämä on minulla viides vai kuudes kausi Korisliigassa ja aina minä olen ollut puolustuspään stoppari, Viertola kertoo.

PAAVO ELONIEMI

Kommentoi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi