Tilaajalle

Joensuu tylsytti JymyJussit jo viidettä kertaa putkeen – Viita yllätti kommenteillaan mahdollisesta pudotuspelikohtaamisesta

SEINÄJOKI–JOENSUU 0–2 (1–3, 2–3)

Seinäjoen JymyJussien taival miesten superpesiksen ylemmässä jatkosarjassa jatkuu nihkeänä. Vierasjoukkue Joensuun Maila ei joutunut tehdä ihmeitä voittaakseen heikkoa sisäpeliä pelanneen Seinäjoen.

Joensuu on voittanut kaikki kolme kohtaamista tällä kaudella. Viimeisestä viidestä pelistä Joensuu on vienyt jokaisen.

Yleisö sai odottaa ottelun avausjuoksua toiseen vuoropariin. Joensuun jokeri Aleksi Rautiainen yllätti JymyJussit näpyllään, jolla hän kotiutti Tuomas Jussilan .

Heti perään Joensuun ylistarolaislähtöinen jokeri Juha Niemi tykitti pallon kakkossaumaan ja lisäsi johdon kahteen juoksuun.

Vaikka Jukka-Pekka Vainionpää kavensi kolmannessa pelin tilanteeseen 1–2, JymyJussien sisäpelin laatu ei yksinkertaisesti riittänyt luomaan tarpeeksi tilanteita.

Niemi varmisteli jaksovoiton lyömällä vielä yhden juoksun päätösvuorossa.

Myös toisella jaksolla edettiin tasaista tahtia. Ensin Jonne Kemppainen löi ajotilanteessa väliin ja vapautti Konsta Piirosen kotiin.

Vainionpää tasoitti pelin lyömällä kolmosjatkeelle juoksun toisessa vuorossa. Heti tasoittavalla Joensuun jokerit Rautiainen ja Niemi tykittivät vieraat takaisin johtoon.

Seinäjokelaisten Atte Kontio löi ottelun viimeisen juoksun.

JymyJussien jokeri Ville Viidan mukaan heikko osa-alue oli selkeä.

– Mailan varressa emme saaneet yhtään sitä, mitä olisimme halunneet. Tänään oli eväät voittoon. Kaveri ei esittänyt ihmeitä, mutta me esitimme vielä vähemmän.

Joensuu on tällä hetkellä sarjataulukossa kolmantena, JymyJussit viidentenä. Tämän kauden kolmesta kohtaamisesta Joensuu on vienyt jokaisen tiukin luvuin.

Yllättäen Viita ottaisi Mailan silti mielellään vastaan pudotuspeleissä.

– Joensuu on erittäin mieluinen vastustaja meille, vaikka tukkaan on tullut. Tänäänkin oli tiukka peli, Viita kertoo.

Viidan mukaan todennäköisimpiä pudotuspelivastustajia, Joensuuta ja Sotkamon Jymyä, on skoutattu. Kakkoskoppari Jouni Mäen mukaan kumpikin käy.

– Molemmat ovat kovia ulkopelijoukkueita. Ei ole väliä, kuka tulee vastaan, Mäki toteaa.

Ylempää jatkosarjaa on jäljellä enää neljä kierrosta. Vastaan asettuukin tiistaina sopivasti Sotkamo. Vaikka sarjataulukossa on vain hävittävää, motivaatio on helppo löytää.

– Lähdemme aina kiilaan voittamaan. Ulkopeli oli nyt parempaa kuin Vimpelissä. Ehkä me Sotkamoon lähdemme parantamaan sisäpeliä, Mäki heittää.

Miesten superpesiksen pudotuspelit alkavat 19.8. Ylemmässä jatkosarjassa sijoituksista 5.–8. on kova kilpailu.

Tällä hetkellä Seinäjoki on viides, Pattijoen Urheilijat kuudes ja Koskenkorvan Urheilijat seitsemäs. Kaikki ovat neljän pisteen sisällä.

Täysin merkityksettömiä jatkosarjapelit eivät tällä kaudella ole.

– Ylemmässä jatkosarjassa olisi hyvä saada nouseva käyrä. Parin viikon päästä aloitamme ne pelit, joita varten on ruvettu treenaamaan jo lokakuussa, Mäki sanoo.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi