Tilaajalle

Hannu Hietasen ohjastama Trooper venyi hienoon esitykseen Seinäjoen raveissa

SEINÄJOKI

Sunnuntain raveissa nähtiin kaviouralla muutama todella hieno esitys. Yksi sellaisen tekijä oli Jouko Paavolan valmentama ja Markku Hietasen ohjastama Troopers. Lyhyessä ryhmässä (1600 m) ikävimmältä mahdolliselta lähtöpaikalta startannut Troopers matkasi aluksi taustalla, mutta lähti kiriin viimeisellä takasuoralla kiertäen päätöspuolikkaan ulkoa omaa vauhtiaan. Vähän ennen maalia 4-vuotias ruuna tavoitti johtopaikalla ravanneen Adeleen lipuen saman tien ohi kauden 10. voittoonsa.

– Kyllä hevonen teki taas mahtavan juoksun ja on sitä hieno katsoa, kun se kolmatta puskee menemään, Paavola ihasteli.

– Roope ei ole aivan normaali, kun se tuli nytkin lyhyellä matkalla lähtöpaikalta 12 voittoon. Tämä on parhaita hevosia, mitä meillä on koskaan ollut, mutta ei Troopers kuitenkaan vielä vedä vertoja Strongille (Feeling Strong). Uskon tämän kehittyvän ja parantavan vielä, koska hevonen on terve ja on kaikin puolin hyväkuntoinen syksyn mahavaivojen jälkeen. nyt Troopers syö hyvin ja kananmunia menee, lapualaisvalmentaja naureskeli.

Päivän suurimmat setelit Nuorten sarjan voittajana kuittasi Mia Kjellmanin valmentama Fux. Jonny Länsimäki tarjosi ajamalleen Fuxille mainion juoksun johtavan takana, mistä pikkuyllätyksen tehnyt tamma spurttasi maalisuoralla varmaan voittoon.

– Se oli näppärä esitys. Juoksu meni hyvin, kun sai kiltisti ajaa. Tämä kehittyy varmasti vielä, kun hevonen vain rauhoittuu ja virta menee oikeaan kohtaan, Länsimäki jutteli.

Nuorten sarjan lähdössä sijoittui toiseksi keulapaikalla ravannut Lexus Lloyd, jonka ohjissa oli päivän menestyskuski Hannu Hietanen. Laihialainen nimittäin taituroi kotiradalla kolme voittoa sekä kaksi kakkostilaa. Voitosta odotetuin tuli Tiina Koskisen valmentamalla Indyana Jonessilla, joka kiersi joukon hänniltä kierros ennen maalia johtoon ja sillä paikalla valjakko pysyi maaliin saakka.

– Indyana Jonessin juoksusta tuli aluksi vähän hankala ja jäimme taustalle. Vauhti hiljennettyä lähdin ajamaan eteenpäin ja kyllä maisema alkoi siinä vaiheessa vaihtua, Hietanen myhäili.

Sunnuntaina Seinäjoelle päättyi myös Lakeuden sekä Kaustisen Seudun Ravinaisten T4-ohjastajakilpailu, jossa voiton vei Hannu Hietanen.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi