Tilaajalle

Futsalin ykkönen: FC Kiisto mätti kympin täyteen – jo toisen nollapelinsä pelannut maalivahti paljasti saavutuksensa salaisuuden

VAASA

FC KIISTO–ALASTARON URHEILIJAT 10–0 (5–0)

Vaasalaisjoukkue FC Kiisto pelasi futsalin miesten ykkösessä harvinaisen ottelun sunnuntaina Vamian Hansakampuksen salissa. FC Kiisto mätti Alastaron Urheilijoiden verkkoon kymmenen maalia, ja piti samalla oman maalinsa koskemattomana.

Voitto nosti FC Kiiston ykkösen sarjataulukon piikkipaikalle, kun pelattuna on 8–10 sarjakierrosta joukkueesta riippuen.

Matias Träskbäck viimeisteli FC Kiistolle neljä maalia eli hattutempun ja vähän bonustakin päälle, Aapo Autio teki kaksi maalia, ja lopuista osumista huolehtivat vuorollaan Toni Pylkkänen, Joel Sunabacka, Miika Niemi ja Ilari Antila. Pylkkänen keräsi tehoja myös syöttäjänä pohjustamalla kolme maalia.

Teemu Kulmala, 25, pelasi FC Kiiston maalissa futsalissa epätavallisen nollapelin. Nollapeli oli Kulmalalle kauden toinen. Ensimmäinen tapahtui marraskuun alussa, kun Kiisto löylytti KP-V/Monkuloita 9–0.

– Meillä on mainiosti puolustava joukkue, koko kenttä blokkaa palloja ja jätkät ottavat kaihtamatta osumaa. Sellaisen porukan takana on hyvä pelata, Kulmala kehui joukkuetovereitaan.

Kulmala pelaa FC Kiiston maalilla ensimmäistä kauttaan.

– Kävin jo viime vuonna Kiiston kanssa treenaamassa, ja kesällä minua kysyttiin sitten maalivahdiksi futsaliin. Tulin ihan viivana mukaan, Kulmala kertoi.

Sunnuntain ottelussa Kulmala teki viisi, kuusi game saver -torjuntaa, joista neljä tykitti Kulmalaa kohti AU:n ykköspyssy Jani Luoma. Pahimmalta näyttäneen laukauksen Luoma lähetti nipinnapin Kiiston maalin pystytolppaan. Se olikin ainoa tilanne, josta Kulmalakin myönsi, että maali olisi todennäköisesti syntynyt.

– Muissa tilanteissa ei ollut hätää. Meidän puolustuksemme pakotti vastustajan laukomaan sellaisilta sektoreilta, että pysyin mukana pallon liikkeissä.

Eräästä muustakin asiasta oli iso apu.

– Olen aikaisemmin pelannut Alastaron Urheilijoiden futsal-joukkueessa, viimeksi keväällä 2017. Ja tämä joukkue oli melkein sama porukka, joka pelasi silloin. Tunsin vastustajan juonet ja kävimme niitä läpi etukäteen, Kulmala hymyili.

Ensi viikonvaihteessa FC Kiistolla on kaksi ottelua. Lauantaina 14. joulukuuta se on FC OPA:n vieraana Oulussa ja sunnuntaina 15. joulukuuta se kohtaa kotisalissaan toisen oululaisjoukkueen Tervarit.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi