Tilaajalle

D-vitamiinin liikasyönnistä kenties johtunut huonovointisuus ei estänyt Timo Mantereen voittoa Valkealammella

ALAJÄRVI

Pohjalaisten hiihtokausi avautui perinteiseen tapaan Valkealammen Tykkilumihiihdoilla erinomaisessa kisasäässä, jossa sarjojen kärkisijoja tavoitteli 146 kilpailijaa. Miesten vapaan kympin kisan voitti koko ajan kilpaa johtanut Ilmajoen Kisailijain Timo Mantere kukistaen Saarijärven Pullistuksen Sami Lähdemäen 16 sekunnilla. Kisan kolmanneksi lykki Mantereen seurakaveri Niko Koskela . Asteen pakkasella kisalatu oli loistavassa hiihtokunnossa.

Mantere hiihti ensimmäisen kierroksen jälkeen jo kärkivauhdissa Lähdemäen jäädessä pari sekuntia kierroksella. Tasaiseen tahtiin vauhtia pitänyt kisan voittaja kasvatti eroa loppukierroksilla. Niko Koskela ja IF Åsarnan Eric Storvall kävivät tiukkaa kisaa kolmannesta sijasta Koskelan kyetessä jättämään Storvallin neljän sekunnin päähän. Mantere oli kisaansa tyytyväinen viime aikojen vaikeuksista huolimatta.

– Tasainen suoritus, mutta vaikeaahan se taas oli. Ihmeen äkkiä sitä vain jotenkin alkoi puutumaan. Viime aikojen sairastelujen vuoksi on vähän ollut vaikeaa. Rovaniemen jälkeen olin ainakin viikon verran kipeä. Pohjoisessa kuitenkin hiihtoleiri meni hyvin ja tuli paljon kilometrejä. Nyt pari päivää on ollut huonovointisuutta, mikä taisi johtua D-vitamiinien liikasyönnistä. Nostin päiväannostusta ja sitten se alkoi. Googlasin netistä ja havaitsin, että näin voi joillakin käydä vitamiinien liikasyönnistä. Ei ennen mahani ainakaan ole hiihdosta kipeäksi tullut, mutta nyt onneksi sekin alkaa olla ohimennyttä, Vöyrin SM-kisoissa parhaaseen vauhtiin pyrkivä Mantere arvio kisan jälkeen.

Naisten vitosella käytiin tiukkaa kisaa kärkisijoista. Siilinjärven Hiihtoseuran Eevakaisa Loukusa oli vauhdikkain voittaen Ski Jyväskylän Tiia Huuskosen vajalla 14 sekunnilla. SHS:n Sofia Joronen sauvoi hienosti kolmanneksi jääden Huuskoselle vain vajaat kolme sekuntia.

E-P:n hiihtäjistä voittoon sivakoivat Joona Meriläinen SHS, Aada-Emilia Ankkuri SHS, Sirpa Tyystjärvi VäVi ja Saku Kalliomäki KaKa muutaman kymmenyksen SHS:n Jonni Mukkalaa nopeampana.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi