Tilaajalle

Pääkirjoitus: Koululaisen on saatava nauttia rauhallisesta ympäristöstä

Ilmajoella Palonkylän koulussa kärsitään melusta ja ahtaudesta. Koulua käydään erityisjärjestelyin, sillä keväällä yksi koulurakennuksista joutui käyttökieltoon, joka ei ainakaan nopealla aikataululla oli purettavissa. Ehkä ennemmin purettavissa on koko rakennus.

Ahtaus näkyy koulun arjessa levottomuutena. Se on ymmärrettävää, kun kyseessä ovat koulutaipaleensa alussa olevat lapset. Tilanne ei saa jatkua pitkään. Nuorten oppilaiden kohdalla turvallinen kouluympäristö on tärkeintä. Ensimmäisten kouluvuosien heijastusvaikutukset kestävät pitkään. Muutaman kuukauden erityisjärjestely ei aikuisen elämässä ole pitkä aika, mutta lapsen mielessä lukukausikin on ikuisuus.

Palonkylän koulun henkilöstö tekee varmasti kaikkensa, jotta koulun arki sujuu. Torstaina Ilmajoen kasvatus- ja sivistyslautakunta päätti esittää, että kunnanhallitus velvoittaa teknistä osastoa selvittämään ja varautumaan väistötiloihin kiireesti.

Nopea reagointi on kunnankin etu. Kenenkään etu ei nimittäin ole se, että koululainen stressaantuu ja mahdollisesti oireilee hälyn ja levottomuuden takia.

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset