Tilaajalle

Yöhoito nostaa hoivamenoja Vimpelissä

VIMPELI

Vimpelin kunnanvaltuusto kokoontui varsin varajäsenisenä syyslomien takia. Valtuustolla oli vähän päätettäviä asioita, mutta se sai sitä enemmän tietoa kunnallisten palvelujen tuotannosta.

Järvi-Pohjanmaan perusturvan johtaja Tanja Penninkangas kertoi toimialansa budjetin toteutumisesta. Lautakuntatasolla ylitystä edellisvuoden budjettiin tulee 1,7 miljoonaa euroa, joka on kolme prosenttia enemmän. Vimpelin kohdalla erikoissairaanhoidon menot ovat 200 000 euroa enemmän, suun terveyden osalta 100 000 euroa ja hoidon ja hoivan osalta 300 000 euroa viimevuotista enemmän.

Hoivatyön kustannusten nousua selittää Penninkankaan mukaan yöhoidon käynnistyminen ja varahenkilöstön lisääntyminen. Lastensuojelun osalta todettiin, että Järvi-Pohjanmaalla on 44 sijoitettua lasta. Sivistystoimi on alittanut budjettinsa alkuvuonna ja maaseututoimi on pysynyt budjetin raameissa.

Jäteyhtiö Millespakka Oy:n toimitusjohtaja Ira Kekarainen selvitti vuonna 1996 perustetun yhtiönsä toiminnasta. Yhtiö toimii yhdeksän kunnan alueella ja sillä on kolme vakituista työntekijää, liikevaihto Millespakka Oy:llä on noin 1,6 miljoonaa euroa. Vastaanotetusta jätteestä kierrätykseen menee 28, energiaksi tehdään 67 ja kaatopaikalle menee vain 3 prosenttia jätteestä, kertoi Kekarainen.

Valtuusto päätti myydä 305 neliön määräalan Sevilla-nimisestä tilasta 2 000 euron hinnalla Risto Hoiskolle. Ostaja sitoutuu purkamaan tontilla olevan riihen ja siistimään alueen.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta