Tilaajalle

Wasa Starsin tukikummi Tim Sparv: Kaikilla ei ole samoja mahdollisuuksia

VAASA

Kun Wasa Starsin varapuheenjohtaja Marko Heinonen soitti jalkapalloilija Tim Sparville ja kysyi tätä tukikummiksi uuteen hyväntekeväisyysjärjestöön ei FC Midtjyllandin keskikenttäpelaajan tarvinnut miettiä asiaa kahdesti.

– Hän kysyi haluanko olla mukana auttamassa nuoria, joilla ei ole varaa osallistua urheiluun. Päätös oli helppo, koska urheilu on lähellä sydäntäni ja olen etuoikeutetussa asemassa, jossa voin auttaa muita, Sparv sanoo.

Nuorena urheilijana Oravaisissa syntynyt Sparv sai parhaan mahdollisen tuen kotoaan.

– Vanhemmat auttoivat minua taloudellisesti, ja isä toimi valmentajanani jalkapallojoukkueessa ja äiti yleisurheilussa, hän kertoo.

– Kaikilla ei kuitenkaan ole samoja mahdollisuuksia. On tärkeää tiedostaa, että Vaasassa ja muuallakin Pohjanmaalla on nuoria, joilla ei ole mitään mahdollisuuksia osallistua urheiluun, koska heillä ei ole siihen varaa, Sparv toteaa.

Tukikummina Sparv halua antaa Wasa Starsille taloudellisen tuen lisäksi aikaansa, vaikka asuukin tällä hetkellä Tanskassa.

– Jos Marko Heinonen soittaa ja haluaa, että teen jotain, niin teen sen mielelläni, koska on kyse hyväntekeväisyydestä. Haluan auttaa nuoria liikkumaan.

– Urheilu tarjoaa sellaisen ympäristön, mistä nuori saa ystäviä ja tulee osaksi yhteiskuntaa. Myös fyysinen kunto paranee. Urheilussa on niin monia hyviä puolia, että tämä on kyllä loistava juttu, mitä Wasa Stars tekee, Sparv kehuu.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta