Tilaajalle

Wärtsilän tuotteet kulkevat putkea pitkin varastoon – uudelle teknologiakeskukselle rakennetaan varasto- ja logistiikkakeskus, asemakaavan muutos hyväksyttäneen keväällä

VAASA

Rakenteilla oleva Wärtsilän teknologiakeskus tarvitsee myös logistiikka- ja varastoalueen. Se rakennetaan Vaskiluotoon Reininkadun varteen nykyisen yritysalueen kohdalle. Alue sijaitsee Wärtsilän uuden teknologiakeskuksen lähellä.

Logistiikkakeskuksen ja teknologiakeskuksen väliin rakennetaan kuljetusputki, jota pitkin tavarat tehtaalta viedään varastoon.

– Ne kuljetetaan sinne putken sisällä trukeilla ja trukkijunilla. Liikenne siellä tulee olemaan vilkasta. Siitä syystä yhdyskäytävän pitää olla maan tasalla eivätkä kuljetukset voi olla hissien varassa, sanoo Vaasan kaupungin kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso.

Järjestely edellyttää, että osa Teollisuuskadusta suljetaan, sillä yhdyskäytävä menee nykyisen Teollisuuskadun yli.

Tästä seuraa se, että liikkuminen sokeritehtaan alueelle ja Kuulahden asuntoalueelle pitää järjestää uudella tavalla. Se tapahtuu Kaarlentien jatkeen kautta, joka rakennetaan logistiikkakeskuksen kaava-alueen päätyyn.

Kaupunginhallituksen suunnittelujaosto hyväksyi tiistaina Reininkadun alueen asemakaavaehdotuksen sekä sitä koskevan tonttiehdotuksen. Nyt se laitetaan julkisesti nähtäville ja siitä pyydetään lausuntoja. Asemakaavaehdotus on nähtävillä tammikuun 17. päivään saakka.

– Tarkoitus on, että se on helmikuussa kaupunginhallituksen käsittelyssä ja maaliskuussa kaupunginvaltuustossa.

Korkealaakson mukaan 13,3 hehtaarin suuruisella kaava-alueella toimii tällä hetkellä yrityksiä, joista joku lähtee sieltä pois, mutta osa jatkaa toimintaansa. Toimintaansa jatkavat ainakin Novafloor ja Backman & Trummer.

Kaavaan sisällytetään uusia katulinjauksia, joilla erotetaan työpaikka- ja raskaan liikenteen reitit. Niiden avulla esimerkiksi parannetaan Suomen sokerin alueelle suuntautuvia kevyen liikenteen ja joukkoliikenteen yhteyksiä. Osa uusista katualueista joudutaan linjaamaan osittain viheralueiden kautta.

– Poistuvat viheralueet ovat kapeita ja sijaitsevat puistoalueen reunavyöhykkeellä. Muutoksia liikennereitteihin tulee aikaisintaan kesällä 2021, sanoo kaavasuunnittelija Eija Kangas.

Kevyen liikenteen väyliä keskustan ja Vaskiluodon välillä aletaan tehdä ennen teknologiakeskuksen valmistumista. Vaskiluodon metsän läpi kulkevalle kevyen liikenteen väylälle on varattu rahaa vuodelle 2020. Se kuuluu talvella kunnossapidettäviin reitteihin.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta