Tilaajalle

Vielä ehdit Seinäjoen pääkirjastoon lahjoittamaan pelejä vähävaraisille lapsiperheille – ”Pelit ja pelilaitteet ovat monille perheille liian kalliita”

Mikäli omistat hyllyssä tai kaapin perukoilla pölyä keränneitä, mutta siistejä, pelikuntoisia ja itsellesi tarpeettomia lautapelejä, pelikonsoleita tai konsolipelejä, voi niitä käydä lahjoittamassa Seinäjoen pääkirjasto Apilassa vielä sunnuntaihin saakka.

Pelikeräys on tarkoitettu vähävaraisille ja kriisin kokeneille lapsiperheille käynnissä olevalla peliviikolla 4.11–11.

Kirjastonhoitaja Henna Pakkanen ynnäilee, että maanantaina startannut keräys on karruttanut torstain aamupäivään mennessä 22 lautapeliä, jonkin verran lasten palapelejä sekä tukun erilaisia korttipelejä. Konsolipelejä ei kukaan ole toistaiseksi lahjoittanut.

– Lahjoituskärryissä näyttää olevan tällä hetkellä peruslautapelejä, kuten esimerkiksi Monopoli, perhepeli Kanin Loikka ja Muumi Lotto sekä lasten palapelejä, Pakkanen kertoo.

Lahjoituksille tarkoitetut kärryt sijaitsevat vastapäätä pääkirjaston palvelutiskiä.

Peliviikon ja Hope ry:n keräyskampanja karrutti jo viime vuonna kymmeniä pelejä vähävaraisille lapsiperheille.

– Nyt on täydellinen aika pelilahjoituksille joulun alla, Pakkanen sanoo.

Kirjasto on auki viikonloppuna kello 15 saakka, joten pelejä ehtii käydä kiikuttamassa Apilaan vielä sunnuntainakin.

– Toki pelejä voi käydä lahjoittamassa suoraan hyväntekeväisyysjärjestön vapaaehtoisille olemalla heihin yhteydessä, Pakkanen opastaa.

Miten pelit päätyvät lapsiperheille?

– Meillä on kerran kuussa avoimet ovet, jonne lapsiperheet voivat tulla hakemaan pelejä. Pelit ovat tosi tykättyjä ja menevät nopeasti. Eilen (keskiviikkona) perhepäivässä meillä oli 146 perhettä, vapaaehtoistyöntekijä Annika Nelimarkka Hope Seinäjoesta kertoo.

Pelit ja pelilaitteet monelle perheelle liian kalliita

– Kaikki lahjoitukset toimitetaan vähävaraisille lapsiperheille, äkillisiä kriisejä kohdanneille lapsiperheille sekä huostaanotetuille lapsille. Suomessa köyhyysrajan alapuolella elää lapsiperheitä, jotka taistelevat päivittäin toimeentulonsa kanssa. Pelit ja pelilaitteet ovat monille perheille liian kalliita. Pelit ovat ilon, oivaltamisen ja onnistumisen kokemusten lähde, jota ilman kenenkään ei tarvitse jäädä, hyväntekeväisyyskeräystä perustellaan Hope ry:n somesivuilla.

Keräystä järjestävät Peliviikko ja Hope ry ohjeistavat, että pelilahjoitusten täytyy olla siistejä ja luonnollisesti pelikuntoisia.

– Tarkistathan, että lauta- ja korttipeleissä on kaikki osat tallella. Varmista myös, että konsolipelin kotelossa on oikea levy. Lahjoita vain konsolipelejä, joiden PEGI ikäraja on 3, 7 tai 12. Yli 1000 palan palapeleille on ollut vaikeaa löytää uutta kotia, keräyspisteessä lukee.

Hope toimii vapaaehtoisvoimin ja jakaa vähävaraisille sekä kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Pelit kiertoon! -pelikeräys järjestetään 20 paikkakunnalla. Seinäjoen pääkirjaston lisäksi pelejä voi lahjoittaa alueella myös Vaasan pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla (tai Kohtaamispaikka Huudissa.).

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta