Tilaajalle

Vanha isokyröläinen osuuskauppa kunnostettiin idylliseksi erikoismyymäläksi – Yrittäjät luottavat putiikin sijaintiin maaseudulla: ”Voi olla jopa parempi kuin isossa kaupungissa”

ISOKYRÖ

Isossakyrössä aikoinaan osuuskauppana toiminut puutalo on saanut uuden elämän erikoismyymälänä ja suklaakahvilana. Elokuun lopussa auenneen Kyrö Living Shopin valikoimassa on kahvilatuotteiden lisäksi pääasiassa kotimaisia sisustustuotteita, vaatteita ja kosmetiikkaa.

Ajatus myymälästä syntyi kolmisen vuotta sitten, kun paikkakuntalaiset Essi Rintamäki ja Heidi Sivula ihastelivat tyhjillään olevaa puutaloa vanhan meijerin pihapiirissä.

– Mietimme, että tuo rakennus kaipaisi vain hieman rakkautta herätäkseen jälleen eloon, Sivula kertoo.

Myymälä remontoitiin vanhaa kunnioittaen. Säästetyt hirsiseinät ja vanha puulattia paljastavat rakennuksen historian.

– Alusta alkaen ideana oli luoda paikka, jonne tullaan nauttimaan kauniista miljööstä, Rintamäki kuvaa.

Vuonna 1931 rakennettu kiinteistö toimi osuuskauppana vuoteen 1986 saakka. Sen jälkeen rakennuksessa on ehtinyt olla ainakin ainakin juustomyymälä, leipomo ja kirpputori.

Yrittäjät luottavat myymälän sijaintiin

Kaksikolla oli jo entuudestaan yhteinen luonnonkosmetiikkaa valmistava yritys, eikä hyppy myymäläyrittäjiksi ollut siksi suuri.

Erikoismyymälän menestyminen pienellä paikkakunnilla ei välttämättä ole helppoa, mutta Sivula ja Rintamäki ovat luottavaisin mielin. He uskovat Isonkyrön olevan sijainniltaan sopiva, koska lähipitäjistä ei löydy vastaavaa.

Isoissa kaupungeissa vastaavia erikoisputiikkeja riittää, ja yrittäjäkaksikon mukaan sellaisen saaminen kannattavaksi voi maaseudulla olla helpompaa.

– Maalla tällaiset myymälät ovat uniikimpia, ja siksi sijainti voi olla jopa parempi kuin isossa kaupungissa. Meille on tärkeää pitää maaseutu eläväisenä, Rintamäki kertoo.

Myös samassa pihapiirissä oleva Kyrö Distillery tuo asiakkaita Sivulan ja Rintamäen myymälään.

"Ei ole helppoa lähteä nollasta liikkeelle"

Kyrö Living Shop aukesi loppukesästä vuoden vilkkaimman sesongin ollessa jo ohi, mutta asiakkaita on syksyä ja talvea vasten riittänyt silti hyvin.

– Ei tietenkään ole helppoa lähteä nollasta liikkeelle, mutta some helpottaa huomattavasti markkinointia. Täällä käy paljon turisteja sekä Suomesta että ulkomailta, Sivula sanoo.

Myymälässä työskentelee Sivulan ja Rintamäen lisäksi tuntityöntekijöitä. Erikoismyymälän yrittäjiksi ei olisi lähdetty, mikäli sen kannattavuuteen ei olisi alusta alkaen uskottu.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta