Tilaajalle

Vaasan kaupunki tiivistää johtajatasoa - haetaan lisää tehokkuutta

Vaasan valtuusto hyväksyi äskettäin kaupungin uuden hallintosäännön ja maanantaina kaupunginhallitus hyväksyi sen toimintasäännön.

Kaiken tarkoitus on tehostaa johdon toimintaa. Organisaatiomuutoksen jälkeen kaupungilla on neljä päällikköä vähemmän, joten kaupungin johdossa saadaan nyt jännittää sitä ketkä saavat uudet johtajavakanssit.

Lyhykäisyydessään uudistus merkitsee sitä, että kaupungin johdossa keskushallinnon tulosalueiden ja samalla tulosaluejohtajien määrä vähenee kuudesta kolmeen. Palvelualueiden määrä vähenee 13:sta seitsemään ja palvelualuejohtajia on jatkossa seitsemän nykyisen 11 sijaan.

Merkittävä muutos on uusi konsernijohtajan virka. Hänestä tulee kaupungin kakkoshenkilö eli kaupunginjohtajan varamies.

Hierarkiassa seuraavat ovat muut toimialajohtajat eli sivistystoimen johtaja, joka ennen oli kaupunginjohtajan varahenkilö, teknisen toimen johtaja ja sosiaali- ja terveystoimenjohtaja.

Varsinaiset uudet virat ovat vuoden alusta konsernihallinnon organisaatiomalliin siirryttäessä seitsemän palvelualuepäällikön vakanssit. Ne ovat talous- ja strategiajohtajan, omistajaohjauksen johtajan, henkilöstöjohtajan, ICT-johtajan ja hallintopäällikön virka sekä viestintäpäällikön ja palvelupäällikön toimet.

Nämä uudet palvelupäälliköt valitsee kaupunginjohtaja.

Konsernihallinnon johtajan ja palvelualuepäälliköiden tehtävät täytetään sisäisellä ilmoittautumismenettelyllä.

Keskushallinnon nykyisten neljän tulosaluejohtajan vakanssit lakkautetaan 1.1.2020 lukien. Kyseessä ovat talousjohtajan, henkilöstöjohtajan, hallintojohtajan ja kehitysjohtajan virat.

Konsernihallinnon organisaatiomalli edellyttää konsernihallinnon johtajan vakanssia. Konsernihallinnon johtajan virka on tulosaluejohtajan virka, jonka kaupunginhallitus täyttää.

Konsernihallinnon johtajalla täytyy olla ylempi korkeakoulututkinto ja kielitaitoluokka I:n mukainen suomen ja ruotsin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen hallitseminen.

Lakkautettavat nykyiset keskushallinnon palvelualuepäälliköiden vakanssit ovat talousarviopäällikön, talouspalvelujohtajan, kansliapäällikön ja ICT-johtajan virat sekä viestintäpäällikön, henkilöstöpäällikön, hr-kehittämispäällikön ja työllistämispäällikön toimet.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta